Až vám z této barvy bude přecházet zrak, vzpomeňte si na nás!

Sponzorované odkazy:

Až vám z této barvy bude přecházet zrak, vzpomeňte si na nás!

Na rozdíl od interiérového designu, kdy tato barva má svá nejlepší léta za sebou, v oblasti módy hlásí naopak nebývalý comeback. Přemýšlíte o tom, kterou barvu máme na mysli? Jasně, že šedou!

Zdá se vám to postavené na hlavu? Speciálně, pokud si vzpomenete na přísloví o šedé myši. V dnešním světě není nic tak, jak bývalo, tak proč by nemohla být šedá barva chvíli moderní?

Proč začala být šedá oblíbená? Lidé oblečení v šedé barvě působí důvěryhodně, elegantně a nenápadně. Zejména luxusní kousky v šedé barvě krásně doplňují tzv. quiet luxury styl, který je v poslední době na vzestupu. Navíc se šedá dá báječně kombinovat snad s kteroukoliv barvou na světě – od bílé, přes červenou, až po černou. Její nadčasovost ji navíc předurčuje jako barvu tzv. basic (základních) kousků při nákupu kapslového šatníku. Tak co je podle vás na šedé špatně?

Díky předsudkům v šedé barvě navíc snadno vyniknete a je úplně jedno, zda zvolíte světlou, či velmi tmavou šedou. Módní domy jako Prada, či Gucci, na módních přehlídkách měly spoustu monochromatických šedých outfitů. To znamená, že šedá bude vládnout světu, tedy tomu módnímu.

Je jedno, jestli na jaře zainvestujete do šedivého trenčkotu, šedé obuvi, kabelky, či obleku. Nemůžete se splést. Navíc, díky kombinovatelnosti šedé, ji snadno doplníte kousky oblečení, které již v šatníku máte. Nebojte se ani výrazných barev ve spojení s šedou.

Šedá se teď nosí maximálně na volnočasovém oblečení – kdo z vás nevlastní alespoň jedny šedé tepláky, či legíny a mikinu? Odteď se budou v ulicích objevovat lidé, kteří budou i elegantní oblečení ladit do šeda. Jestli je to dobře, či špatně, posuďte sami. U šedé je důležité, abyste si vybrali odstín, který ladí s vaším barevným typem. Podle barvy vlasů, pokožky a očí si vyberte šedou, která dokáže vaši tvář rozzářit. Nevyznáte-li se v barevné typologii, jednoduše si v obchodě vyzkoušejte více odstínů a v jednotlivých kouscích se vyfoťte. Kupte kousek, ve kterém se vám rozjasní oči, rozzáří tvář a zmizí kruhy pod očima. Jednoduché, že?

Podělte se s námi o vaše názory na šedou barvu. Nosíte? Nenosíte? Milujete? Nesnášíte?

Článek Až vám z této barvy bude přecházet zrak, vzpomeňte si na nás! byl publikován 18. března 2024 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...