Problém s parfémy v létě. Jaký vybrat a jak na to, aby nám dlouho vydržel? II.díl

Sponzorované odkazy:

Problém s parfémy v létě. Jaký vybrat a jak na to, aby nám dlouho vydržel? II.díl

V předchozím článku, který najdete ZDE, jsme se věnovali tomu, podle čeho vybrat ten správný parfém pro vás. V dnešním pokračování vám poradíme, jak pomoci tomu, aby na vaší pokožce voněl parfém co možná nejdéle.

Jak na to, aby parfém dlouho vydržel?

Poté, co vyberete perfektní vůni, je užitečné vědět, jak zajistit, aby váš parfém vydržel déle, než dorazíte do zaměstnání. Na léto si můžete vybrat parfém s vyšší koncentrací. Protože vůně mají různé koncentrace v závislosti na složení. A některé voňavky nevydrží tak dlouho jako jiné – vyměňte toaletní vodu (EDT) nebo tělový sprej za koncentrovanější parfémovou vodu – eau de parfum (EDP).

Na večer zvolte klasický parfém. Obecně platí, že vyšší koncentrace mají silnější vůni a déle vydrží.

Navoňte se nejlépe po koupání, po sprše se vaše póry otevřou, takže je ideální čas na aplikaci parfému, neaplikujte však parfém, dokud je vaše pokožka ještě mokrá, protože by se parfém otřel při sušení ručníkem.

Před nanesením jakékoli vůně hydratujte pokožku svým oblíbeným pleťovým mlékem nebo krémem na olejové bázi. Ideální jsou jejich neparfémované verze, či obyčejná vazelína, ale pokud chcete své vůně kombinovat, pak klidně použijte vonný hydratační krém. Suchá pokožka neudrží vaši vůni, pokud ano, takže zvlhčujte, zvláčňujte a rozmazlujte své tělo.

Dalším tipem je aplikace vůně na tzv. pulzní body. Jaké to jsou? Zahrnují zápěstí, zátylek, za koleny, za uchem a uvnitř loktů v loketních jamkách. Naopak neaplikujte parfém na oděv nebo látku, po přímé aplikaci na pokožku vydrží mnohem déle. Obvyklou praktikou bývá, že si ženy aplikují parfém na zápěstí a pak jimi o sebe třou. To však není dobrý nápad – parfém vám pak vydrží kratší dobu.

Nezapomínejte na to, že i vaše vlasy mohou příjemně vonět a použijte parfém na vlasy. Ať už ten speciální – na vlasy vyvinutý, anebo v malém množství můžete použít běžnou vůni.

Jak dlouho parfém vydrží?

Měníte vůně často? Pak se může stát, že na svém kosmetickém stolku máte „staré“ vůně. Parfém vydrží dlouho krásně vonět – obvykle dva až deset let podle značky. Máte-li nějaký parfém otevřený hodně dlouho, je zakalený, jeho složky se rozkládají a oddělují, žloutne, či vám prostě spíše smrdí, bude nejvyšší čas jej vyhodit.

Článek Problém s parfémy v létě. Jaký vybrat a jak na to, aby nám dlouho vydržel? II.díl byl publikován 17. června 2024 v 07.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...