Vycpávky jsou opět v módě

Tagy:  vycpávky, špičatá ramena, skinny jeany, legíny, Coco Chanel, Elsa Schiaprelli

Sponzorované odkazy:

Vycpávky jsou opět v módě

Vycpávky, neboli špičatá ramena, mnohdy milované i nenáviděné doplňky jsou opět v módě! V minulém roce se spustila vlna zájmu o vycpávky nejen u nás, ale doslova po celém světě. Pro ten letošní rok se s vycpanými rameny na kabátech, sakách, ale i halenkách doslova roztrhl pytel. Naprostým hitem se stala ramena, která byla vycpána přímo do špičky.

Zrod vycpávek

Současné a novodobé vycpávky mají mnoholetou tradici. Na konci 30. let je proslavila módní návrhářka Elsa Schiaprelli. Šlo o italskou módní návrhářku, která navrhovala oblečení pro slavnou Coco Chanel. Již v roce 1932 dosáhla toho, že se vycpávky dostaly na přední příčky přehlídkových mol.

Novodobé vycpávky

Jak jsem již zmínila v úvodu, některé ženy vycpávky milují, jiné je doslova nesnáší a zatracují. Nejdůležitější ovšem je, jakým způsobem jsou vycpávky provedeny a zpracovány. Pro současné období platí, že trendy jsou hlavně špičatá ramena. Zapomeňte tedy na klasické, ploché a široké vycpávky, které byly moderní v mládí našich babiček a prababiček. Vězte, že vaše ramena musí jít směrem nahoru.

Kouzlo špičatých vycpávek

Špičaté vycpávky jsou součástí sáček, některých bund, kabátků, triček, topů a v neposlední řadě dokonce i šatů. Tyto vycpávky se ujaly hlavně ve světě mezi světoznámými celebritami – např. Victoria Beckham, Beyonce, Rihanna, Kate Moss nebo Ashley Olsen těmito doplňky nikdy nepohrdnou.
Na špičatých vycpávkách je skvělé to, že vypadají sexy a elegantně. Vycpávky z 80. let působí spíše legračně, neboť z vašich ramen a štíhlé postavy dokáží vyčarovat zdatného Ramba. Nezapomínejte na to, že dnešní doba upřednostňuje elegantní styl a ne přílišnou přehnanost a extravaganci.

Vycpávky ve vašem šatníku

Špičaté vycpávky letos prostě musíte mít. Můžete si je dovolit na běžné nošení, doma, do práce, ale i do společnosti nebo na různé akce a večírky. Doladit váš styl můžete skvělými kalhoty, např. skinny jeany nebo legíny vypadají v této kombinaci doslova úžasně. K nim samozřejmě patří kozačky, nejlépe na vysokém podpatku a stylové sáčko.
Kdo se nebojí experimentovat, může zvolit sáčko se špičatými rameny a jemnými prvky v podobě korálků, chmýří apod.
Ve vašem šatníku by neměl chybět ani zimní kabát s jemnými špičatými vycpávkami. Takový střih a styl dodá vaší siluetě souměrnost a pravidelnost. Dokonce takový kabát se postará o optické prodloužení postavy. Vydejte se na nákupy, zkoušejte, kombinujte a užívejte si vycpávek, dokud jsou IN.

Článek Vycpávky jsou opět v módě byl publikován 30. ledna 2010 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...