Trendy podzim & zima 2011 - Připravte se už teď!

Tagy:  trendy podzim 2010, trendy zima 2011

Sponzorované odkazy:

Trendy podzim & zima 2011 - Připravte se už teď!

Materiály

Pro toto období se hodí materiály, působící těžkým dojmem. Hrubé struktury a plastičnost materiálu, které evokují zemitost a jistou hrubost budou kontrastovat s lehkými až křehkými průsvitnými vrstvami nebo krajkou. Základní charakter sezony vytváří těžké žakárové výšivky. Přesto nebudeme ochuzeny o svůdné prvky a rafinované poodhalování či poodkrývání krajky. Dominovat bude vedle organzy, tylů, krajek a hedvábí také kůže a umělá kůže, kožešina, samet, semiš a samozřejmě vlna včetně klasických pletených věcí, zejména s hrubou strukturou. Hitem bude síťovina!

Semišové šaty a botySemišové šaty a boty

Zlato

Z módního světa po několika letech ustoupí stříbro a bude nahrazeno zlatem, zlatými výšivkami, doplňky a to včetně rustikálních řetězů nebo šňůr, které evokují spíše interiérový dekor. Pozornosti neunikly ani jemné motivy či závan zlatého prachu. Zaměřte se na kombinaci zlatá – černá.

Zlato prozáří chmurné počasíZlato prozáří chmurné počasí

Střih a trendy prvky

Silueta rukávů bude širší, s řasením a neopustí nás ani rozšířená silueta ramen. Rukávy uvidíme s jiným vzorem než zbytek oděvu a nebo třeba průhledné. Moderní budou zkrácená saka odhalující zvýšené pasy. Doplňky v podobě pletených punčoch, legín a barevných silenek vytvoří výrazný prvek nohou této sezony. Nebojte se vrstvení barevných punčoch přes barevné legíny. Dominantní bude dvouřadé zapínání stejně jako výrazná struktura materiálu. Další vrstvení nás čeká v podobě průhledných materiálů přes hrubé struktury a podklady.

Modelování ramen pomocí vycpávekModelování ramen pomocí vycpávek

Vedle pletenin a háčkování se do letošního trendu zapojila i ponča a sarape, které budou tvořit určitou alternativu k sametovým sakům a botám. Velmi silným výtvarným prvkem je nošení spodního prádla přes svrchní, třeba korzet oblečený přes sako. Umělé kožešiny najdete na čepicích, ramenou a dokonce i na doplňcích.

Ramenní vycpávkyRamenní vycpávky

Okouzlit vás mohou kalhoty mrkváčového střihu nebo široké džínsy s širokými šly.

Nezbytné doplňky

Tenký pásek, nošený v pase na halenkách, svetrech i kabátech.

Kabelky z umělé kožešiny

Zlato

Zlaté doplňkyZlaté doplňky

Boty

Významnou roli budou hrát gumáky v desítkách desénových provedení. Boty špičatý a se šněrováním. Možná vás trochu překvapí boty krajkové nebo pletážové. Zaměřte se na detaily – světlá podrážka, dřevěné boty či atypické podpatky kombinující průhledné plasty a dřeno.

Vhodné kombinace 1Vhodné kombinace 1 Vhodné kombinace 2Vhodné kombinace 2

Barvy

Vládnout bude černá a modř noční oblohy, stejně jako zářivá zlatá, korálová, purpurová, orchidej, čokoládové pralinky, horká čokoláda, divoké víno nebo modř zátoky. Z tlumených barev to budou béžová, čekankově zelená, prachově růžová nebo ústřicově šedá.

Vlasy

Vrátí se vlny a objem či zvlněné patky nebo uhlazená ofina.

trendy účesy podzim 2010trendy účesy podzim 2010

Článek Trendy podzim & zima 2011 - Připravte se už teď! byl publikován 15. srpna 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...