Džínovina stále v trendu a nejen na kalhotách

Tagy:  džíny, džínovina, jeans, kalhoty, tkanina, látka, šaty, doplňky

Sponzorované odkazy:

Džínovina stále v trendu a nejen na kalhotách

Nikoho nepřekvapí, že džínovina v módním průmyslu není žádnou novinkou. Její využití má již poměrně dlouhou historii a od doby svého vzniku zažívá neustálý vývoj. Oblečení z džínoviny má ve svém šatníku snad opravdu každý. Bez klasických džín (ať už jakéhokoli střihu a z jakkoli upravené látky) by si plno z nás neumělo život vůbec představit. Oblíbený materiál si získal velkou oblibu a dnes zakoupíme s džínoviny i mnohé jiné oblečení, než jen kalhoty.

Džínová klasika

Džínové kalhoty jsou nesmrtelnou stálicí. Jejich střih ale i konkrétní typy džínoviny prochází módou stejně jako vše okolo. Aktuálně vedou upnuté úzké džíny ale jejich pozice již není tak jednoznačná jako tomu bylo v předchozím období. Co se barvy týče, stále převažuje tmavší džínovina, mnohdy v některých místech tzv. vyšisovaná (zesvětlená) opatřená záplatami či jinými ozdobnými prvky.

Méně klasický střih, autor: OTTOMéně klasický střih, autor: OTTO

Mimo džíny se nejčastěji setkáme s džínovými sukněmi, které jsou obvykle spíše kratších délek, mnohdy hovoříme dokonce o minisukních. Ty jsou také již stálicí stojící těsně vedle džínových kalhot. Džínové sukně jsou velice univerzální, a lze je nosit do města, na posezení s přáteli ale i na procházky přírodou. Jsou pohodlné a snadno kombinovatelné s oblečením v nejrůznějších stylech. Vybrat k nim nevhodný vršek tedy prakticky nelze. Sukně se nosí buď na holé nohy, nebo k leginám, podkolenkám či punčochám. Další letní variantou ušitou z džínoviny jsou minikraťasy, o kterých platí téměř totéž co o sukních z džínoviny. Mimo to, že jsou pohodlné a praktické, jsou také neuvěřitelně sexy.

Vršek z džínoviny

Džínové bundy ani košile rozhodně nejsou žádnou novinkou, o to překvapivější je fakt, že se letos dostávají do popředí a na molech je ukázaly i nejprestižnější módní návrháři. Trend džínových košil přichází a jistě nezůstane bez povšimnutí. Košile z džínoviny můžeme nosit zastrčené do kalhot a celý komplet pak oživíme výraznějším páskem. Jinou variantou jsou delší volnější košile, které se nosí rozepnuté a pod ně volíme jednoduchý top či šaty, případně v kombinaci s punčochami. Košili můžeme přepásat v pase a tím ji pěkně vytvarujeme. Jedná se o velice pohodlné módní oblečení, které oceníme na cestách do práce, do školy i do města a na nákupy. Košile jsou k dostání téměř výhradně ve světlejších odstínech džínoviny.

džínová extravagance, autor: paperdog2005džínová extravagance, autor: paperdog2005

Článek Džínovina stále v trendu a nejen na kalhotách byl publikován 11. března 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...