Sportovní džíny

Tagy:  sportovní džíny, Pepe jeans, Armani, Lee, Levi´s, Diesel

Sponzorované odkazy:

Sportovní džíny

Jistě jste si všimly, že v džínech se odráží hlavně věk. Dámy narozené na začátku minulého stolení pohlížejí na džíny pochybovačně a mnohé z nich je neměli ani jednou oblečené. Pokud se ovšem přehoupneme za polovinu minulého stolení, zjistíme, že pro tuto generaci znamenají mladá, rebelství a protest. V průběhu let se pozvolna formovaly a proměnily v prestižní oděv 80. let. A tak ženy narozené v tomto období je berou jako módní záležitost a rozhodně už se nemusí bát námitek rodičů nebo učitelů.

DieselDiesel

Něco z historie

Džínsy se zrodily jako pracovní oděv a sto let není dost dlouhá doba na to, aby se jim podařilo zahladit svůj nízký původ. Budu to možná těžké, ale ne nemožné. Pokud si vzpomenete na svetr, který patříval do pracovního ošacení rybářů, farmářů nebo námořníků a to až do doby než ho objevil svět sportu.

Jaké novinky letos zamíří do vašeho šatníku?

Je libo ryzí klasiku od originálních značek Levi´s, Wrangler nebo Lee. Tradicionalisté nedají dopustit na tradiční „westernky“. Američtí výrobce to velmi dobře vědí a dbají, aby na pultech nechyběly klasické vzory, například legendární model 501.

Levi´sLevi´s

Nebo si můžeme vybrat nějaký model z dílny známých návrhářů – Armani. Nelpěte ale za každou cenu na značce, pokud vaší postavě sluší model od naprosto neznámé značky, udělejte pro jednou výjimku a prostě si je kupte. Důležité je, abyste se cítila pohodlně. A naopak pokud si myslíte, že určitá replika vám sedne jako originál, jste na omylu.

Dámské džíny ArmaniDámské džíny Armani

Trh nám ale také obohatily i evropské značky Replay, Mustang a Pepe. Výrobci propojují dva předchozí typy, americký originál a styl modelové značky. Evropané dbají na dokonalý střih a zejména Italové k němu připojují hypermoderní dokonalý vzhled.

Pepe jeansPepe jeans

Jaké džíny si koupit, když je . . .

Větší zadek

Bokovky, díky nízko posazenému pasu snižuje pozadí a tmavé barva zeštíhlí. Pokud vás v obchodě zaujali džíny do pasu s výrazným potiskem, tak na ty raději zapomeňte, ty dělají pozadí ještě větší.

Povolené břicho

Pokud si koupíte džínsy o jedno číslo větší s níže posazeným pasem, neuděláte chybu. Naopak těsné džíny postavě příliš nelichotí.

Kolekce džín LeeKolekce džín Lee

Na závěr

Džínsy jsou označeny dvěma čísly. První značí obvod pasu v palcích a druhé vnitřní délku nohavic.

Článek Sportovní džíny byl publikován 30. července 2010 v 08.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...