Jarní boty podle nálady

Tagy:  obuv, boty, pantofle, pantoflíčky, střevíčky, lodičky, jaro

Sponzorované odkazy:

Jarní boty podle nálady

Přišlo jaro a s ním mnohem více možností, co se volby obuvi týče. Setkáme se stále ještě s chladnějšími dny, kdy je nositelná i zimní obuv, avšak naštěstí přibývá letních dní, během kterých užijeme i nejnovější přírůstky v naší sbírce bot. Letos nás móda překvapí novinkami, v kurzu však jsou i některé oblíbené stálice, které zůstávají na módních molech již několik sezón. Podívejme se na to blíže.

Stylové kozačky

Kozačky různých výšek jsou stále in a ačkoli již zmizel sníh z ulic, stále je rádi nazujeme. Obzvláště během chladnějších či deštivých dní nám skvělé poslouží. Mimo to se obzvláště hodí pro noční procházky, kdy nás teplota stále ještě nutí oblékat bundy. Kozačky jsou navíc velmi stylové a k džínám a svetru vypadají fantasticky. Kozačky, ať už jsou na podpatku či bez něj, působí elegantně a vkusně. Hodí se k sukním i kalhotám, stále moderní zastrkování kalhot do džín je také velice praktické – spodek nohavic kalhot bude ochráněn před vlhkem i blátem. Barevně výrazné kozačky je dobré sladit se šátkem či kabelkou, výsledek vypadá skvěle.

Střevíčky a pantoflíčky

Sluníčka přibývá a mnoho z nás se již nemůže dočkat, až vyrazí ven v lodičkách či pantoflíčkách. Uzavřenou obuv již lze nosit bez problémů, na páskové boty bude nutné ještě chvilku vyčkávat. Pro mnohé je možná překvapením blížící se trend ponožek v lodičkách, který se pomalu blíží i k nám. Pěkné jemné, většinou barevné ponožky nám umožní vyrazit i v otevřených lodičkách či stále oblíbených balerínách.

Elegantní lodičky v hořčicové, autor: EraPhernalia VintageElegantní lodičky v hořčicové, autor: EraPhernalia Vintage

Podpatky letí a na jaře a v létě to budou především boty na vysoké platformě. Ty jsou pohodlnější a na chůzi do města praktičtější, než boty na vysokém podpatku. Baleríny a pantoflíčky jsou variantou, která je velmi elegantní a přitom schůdnější než sexy podpatky. Barevné balerínky můžeme libovolně kombinovat a vybrat si můžeme také ze vzorovaného páru bot, který zkrátka upoutá pozornost.

Módní trendy v obuvi

V nejbližší době se můžeme těšit na naprosto nové trendy, které mnohé z nás osloví. Toto jaro a léto bude ve znamení cvočků a kovových ozdob a to na naší obuvi. Čím více černých či jinak barevných pásků zdobených kovovými dekoracemi, tím lépe. Taková obuv vypadá zpočátku dost extravagantně, ale brzy si na ni zvykneme a nebudeme se jí chtít vzdát.

Jednoduché stříbrné, autor: EraPhernalia VintageJednoduché stříbrné, autor: EraPhernalia Vintage

Článek Jarní boty podle nálady byl publikován 3. dubna 2010 v 11.00 v rubrice Boty. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...