Inspirace pro letní šaty

Tagy:  šaty, móda, léto, trendy, letní oblečení, Victoria Secret, Desigual

Sponzorované odkazy:

Inspirace pro letní šaty

Léto se blíží a regály obchodů se pomalu začnou plnit letním zbožím. A vás třeba začne lákat myšlenka, že by bylo na čase poohlédnout se po nějakých letních šatech. Zkuste tedy načerpat inspiraci ze světa módy, abyste byli více v obraze.

Je nějaký jednoznačný trend?

V posledních letech se naštěstí už příliš často nestává, že bychom náš šatník stavěli pod diktaturou někoho shora. Samozřejmě přicházejí různé trendy a novinky ve světě módy, nikdy se jich ale nemusíme držet do puntíku s obavami, abychom byli in. Jsou spíše jakýmsi vodítkem, inspirací, návrhem, co bychom do šatníku mohli tentokrát zařadit, jak ho oživit.

Dívejte se na materiál

Jediná věc, která by skutečně měla být pravidlem, je volba materiálu. Vybírejte si takový materiál, který vám bude příjemný. Zkoušejte ho a dávejte na vlastní zkušenosti. Letní šaty vám totiž musí být příjemné, musíte je nosit s radostí.

Materiál by měl být lehký, důležité je vybírat takové kusy, které nebudou blednout nebo se vytahovat. I zde je na místě zavzpomínat a rozhodně se nevypravovat do obchodů, které nás už někdy zklamaly.

Nechte se inspirovat…

Než vyrazíte po obchodech, zkuste se nechat trošku inspirovat tím, co se nosí ve světě. Nakoukněte do katalogů známých i méně známých mistrů v oblasti módy a zjistěte, co by bylo to pravé pro vás…

Jednoduchý střih, materiál, propracované zdobení…

Právě takové šaty se objevily v kolekci Victoria Secret. Jsou velmi svěží a ženské. Bílá barva látky z nich dělá opravdové letní šaty. Jsou vhodné spíše na neformální příležitosti díky svému lehce rozevlátému stylu. K takovým šatům se budou skvěle hodit střevíčky a jednoduchá taška. Samy o sobě jsou velmi zdobné, proto doplňky volíme střízlivější, pokud přeci jen chceme přizdobit, pak ve stejném duchu.

Jemná geometrie

Přesně takhle by se daly charakterizovat tyto šaty od značky Laga. Tradiční agresivnost geometrického vzoru tlumí příjemná barevnost založená na pastelových letních tónech.

Vsaďte na zajímavý střih

Někdy není třeba ani výrazných materiálů, ani křiklavých vzorů a barev. O pozornost se postará zajímavý střih.

Žádné výstřednosti

Pokud dáváte přednost skutečné jednoduchosti a čistotě linií, nechce se inspirovat dalším dílem Victorie Beckham. Její rudé šaty jsou velmi jednoduché, ovšem propracování a kvalitní materiál poskytuje záruku elegance.

Džínovina se vrací

Desigual je známý svými výraznými modely. Tyto šaty jsou výrazné, stejně tak ale překvapují sladěností a jemností. Světlá džínovina několika tónů je zkombinovaná se vzorovanou tkaninou. Šaty jsou jako dělané pro zvýraznění letní opálené pokožky.

Popusťte uzdu fantazii

Další šaty z dílen návrhářů značky Desigual jsou podstatně výraznější, kombinují různé barvy a tvary. Střih je však velmi jednoduchý, takže tvary a barvy mají šanci oslnit naplno.

Článek Inspirace pro letní šaty byl publikován 27. dubna 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...