Co se může v módních pravidlech porušit?

Tagy:  móda, nákupy, zlato, stříbro, kombinace, vzory, módní pravidla

Sponzorované odkazy:

Co se může v módních pravidlech porušit?

Je pravda, že se nemají kombinovat vzory? Že stříbro a zlato se nedá kombinovat? Určitě i Vy znáte větu „Tohle si neber, to se k sobě vůbec nehodí.“. Dost! Časy se mění a to samé platí v oblasti módy. Pravidla, která nám byla vtloukána do hlavy, už dávno neplatí. Nebo si snad myslíte, že kabelka, boty a pásek by měly být v jedné barvě?

Kupředu levá

Čas letí neuvěřitelnou rychlostí a s ním se mění i pravidla módy. Pamatujte na to, že móda je stále více a více hravá. Pokud se rozhodnete kombinovat i drobné maličkosti, budete mít vyhráno. Možná vás ale překvapí, že absolutním hitem letošního roku je – kombinace dvou doslova nezkombinovaných kousků. Co se tím má na mysli? Kombinovat můžete nejen různé vzory, puntíky s proužkama, ale také hnědou s černou apod.

Barva bot versus barva kabelky

Určitě si pamatujete na to, když se tradovalo pravidlo, že boty musí mít stejnou barvu, jako vaše kabelka. K černé tašce jedině černé boty, k zelené kabelce jedině zelené botky apod. To už je dávno pasé. Kupovat neustále boty k novým kabelkám by bylo do zblbnutí. Nejen že by vám z toho mohla jít hlava kolem, ale někdy by pro vás bylo i utrpení sehnat stejný odstín barvy. Navíc by vás to stálo nejen nervy, ale také by se vám mnohem více ztenčovaly vaše finance. A co ještě? Toto pravidlo je vesměs nudné. Neupínejte se pouze na jednu barvu, ale zkuste si s nimi více pohrát. Důležité pravidlo je, aby ladil váš celkový outfit.
Pokud i tak trváte na tom, že by měla být barva stejná, vyzkoušejte např. to, že barva bot nebo kabelky se objeví alespoň ještě někde, např. na pásku. Jestliže se vám líbí výrazně zelená nebo rudá kabelka, ale máte pocit, že se vám k ničemu nebude hodit, zkuste si obstarat nepatrný doplněk, např. šátek. Šátky lze nosit různými způsoby. Můžete ho uvázat místo pásku, ozdobit si váš krk, upevnit do vlasů a nebo uvázat na ucho kabelky.

Barva kabelky a bot nemusí vždy barevně laditBarva kabelky a bot nemusí vždy barevně ladit

Zlato nebo stříbro?

Ráda nosíte stříbrné šperky a ráda byste vyzkoušela zlatý prstýnek. Pamatujte, chcete-li tyto dva drahé kovy míchat, musí být na první pohled jasné, že se jedná o záměr. Co třeba vyzkoušet kombinaci stříbrno-zlatých náramků. Vrstvení je v módě, pořiďte si směs tenoučkých náramků, určitě na vaše okolí příjemně zapůsobíte.

Smí se kombinovat různé vzory?

Dnešní móda je mnohem více uvolněnější než před cca deseti lety. Míchání a kombinování vzorů je dokonce tím posledním trendem. Nebojte se obléknout proužkované tričko a k němu sukni s květinami, kostičkami nebo puntíky. Mnohem lepší je volit jeden vzor na světlém podkladu. Jedině tak se nemusíte bát toho, že váš celkový look bude působit přeplácaně.

Nebojte se kombinovat vzoryNebojte se kombinovat vzory

Článek Co se může v módních pravidlech porušit? byl publikován 9. června 2010 v 00.00 v rubrice Nákupy. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...