Originální ručně vyráběné šperky

Tagy:  šperky, ozdoby, šperkařství, bižuterie, originální, handmade, ruční práce

Sponzorované odkazy:

Originální ručně vyráběné šperky

Šperky a ozdoby různého druhu provádějí naše lidstvo už od dob pravěkých. Už před více než 20 000 lety se lidé zkrášlovali nejrůznějšími šperky. K jejich výrobě jim sloužil dostupný materiál jako kůže, hlína, kameny, dřevo a později drahé kovy, sklo apod. Šperky jako takové se v historii lidstva zachovaly až dodnes. Začaly si vyrábět strojove a v poslední době se stále víc a víc vyrábějí ručně. Můžete si pořídit opravdu originální kousek. Záleží jen na vás.

Archeologie

Bižuterie představuje z archeologického hlediska jedinečný fenomén. Jak je známo z archeologických výzkumů, je výroba a používání bižuterie jednou z trojice nejstarších industrií v dějinách lidstva.
Smyslem bižuterie, šperků a různých ozdob, je učinit jedince nápadnějším. V dobách minulých znamenaly šperky nejen ozdobu ženy a muže, ale také zlepšení postavení ve společenské hierarchii.
Zkrášlování šperky je v dnešní době spíše ženskou záležitostí. Alespoň v západní části civilizace.

Šperkařství

S bižuterií jednoznačně souvisí šperkařství. Věděli jste ovšem o tom, že z hlediska vlastního provedení a zpracování přitom nemusí být vůbec žádný rozdíl mezi bižuterií a šperkem?
Novodobá bižuterie, jejíž historie je stará zhruba 200 let, doznala svého bouřlivého rozmachu- Do jisté míry platí, že bižuterie slouží jako levnější a dostupnější imitace drahých šperků.
Šperky vyráběné v ruce jsou stále více a více oblíbenější nejen ve světě známých módních návrhářů, ale také mezi obyčejnými lidmi.
Není to paráda, lišit se alespoň originálním šperkem? Chcete vlastnit originální kousek, který už nikdo na světě nemá, jen Vy? Pokud vás tato touha láká, není nic jednoduššího, než si takový šperk vyrobit sám. Pokud nejste zruční, stačí si na internetu vyhledat patřičné e-shopy nebo webové stránky, které tyto výrobky nabízejí k prodeji.

Každý kus originál

Originálně vyráběné šperky můžete zakoupit v různém barevném provedení, tvaru a také použitého materiálu. Nejprodávanějším a cenově nejdostupnějším materiálem jsou skleněné a plastové či dřevěné korálky. O něco dražší jsou pak např. náhrdelníky z drahých kamenů.
Růčně vyráběné šperky jsou nejen originální, ale také kvalitně provedené. Někdo se domnívá, že bižuterie je poměrně levná, ale vězte že u ručně vyráběných šperků tomu v mnohých případech není. Neplatíte pouze za materiál, ale také za nápad, tvořivost a strávené hodiny na vyrobení daného šperku.
Při nákupu byste měla ocenit nejen kvalitu materiálu, velikost šperku, ale hlavně originalitu a čas, který byl za potřebí k výrobě.

Článek Originální ručně vyráběné šperky byl publikován 4. července 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...