Svatební účesy – který je ten pravý?

Tagy:  svatba, vlasy, účes, svatební účes, nevěsta, svatební, styl

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Svatební doplňky pro krásnou nevěstu
  2. Svatební účesy – který je ten pravý?
  3. Svatební boty pro krásnou nevěstu
  4. Svatební šaty ve stylu mořské pany
  5. Svatební spodní prádlo
Svatební účesy – který je ten pravý?

Svatba je jedinečná událost v životě každé ženy. Není divu, že toužíme vypadat jako princezna. To znamená nejen obléci si krásné bílé šaty, nalíčit se, ale také si upravit a nádherně načesat vlasy. Takových dnů, kdy se můžete vyzdobit a nechat hýčkat je v životě každého z nás velice málo. Je tedy přirozené, že k takovéto příležitosti toužíme po tom vypadat naprosto dokonale.

Svatební účes pro dlouhé vlasy, autor: Radek ArnicanSvatební účes pro dlouhé vlasy, autor: Radek Arnican

Účes na míru

Účes jako takový by měl být navrhován „na míru“. Měl by ladit adekvátně k tvaru, velikosti a proporcím vašeho obličeje. Vždyť i šaty si přeci nekoupíte, pokud vám nepadnou a nejsou vám pohodlné. Pamatujte na to, že účes, který na vaší kamaráde vypadá krásně, nemusí zrovna slušet vám.
Při výběru účesu hraje kromě tvaru obličeje i styl a barva svatebních šatů a celkové ladění svatby. Jestliže máte svatbu pod širým nebem, nádherně vypadají např. drobné živé kvítky zakomponované v účesu. Naopak u svateb v interiérech se budou vyjímat šperky typu korunky, květin a nebo ozdobné čelenky.
Nechte se tento den hýčkat už od samého rána. Nespoléhejte se na to, že vás učeše maminka nebo babička. Jedině zkušený kadeřník si poradí se vším. Ideální je, nechat si předem přímo učesat několik možných účesů, vyzkoušet si, jaký je pro vás ten pravý a v den „D“ už jít na jistotu.

Nezapomeňte na vlasové doplňky, autor: melguptaNezapomeňte na vlasové doplňky, autor: melgupta

Na velikosti záleží

Možná jste nad výškou účesu vůbec nepřemýšlela. Ovšem pokud nechcete aby váš manžel na svatebních fotografiích vypadal oproti vám jako trpaslík, je třeba na ni brát opravdu zřetel. Pár centimetrů vám navíc přidají podpatky, dále účes, a najednou je partner o půl hlavy menší. Nezapomínejte proto i na tento aspekt. Účes by neměl být nejen krásný, ale také praktický. Měl by vám zaručeně vydržet cestu na obřad, z obřadu a následující hostinu a veselí.

Vlasové doplňky

Sponky, stužky, korálky, čelenky, korunky, perly, ale i živé kvítky, to jsou překrásné svatební drobnosti, bez kterých se váš účes neobejde. Jde o nepatrné doplňky, které dokáží vykouzlit jemnější, něžnější a princeznovštěj­ší dojem.

Vlasové doplňky, autor: dbgg1979Vlasové doplňky, autor: dbgg1979

Typy svatebních účesů

Svatební účesy lze rozdělit do několika skupin.
Vlasy vyčesané – takový účes by měl být pevný a pohodlný. Většinou se k takovému účesu musí použít celá řada drobných vlasových pírek a sponek. Při zkoušce účesu berte zřetel na to, aby vás nikde nic netlačilo nebo netahalo. Vhodné je i doplňování různými ozdůbkami, které působí velmi hezky.
Částečně vyčesané vlasy – tento styl je nesmírně oblíbený v posledních letech. Ženy chtějí vypadat elegantně a navíc si chtějí zachovat půvab svých dlouhých vlasů. Tento styl účesu vám vykouzlí mladistvý a elegantní look.
Jednoduše spuštěné kadeře – tento účes se hodí ke svatbám v „přírodním stylu“. Stačí si pouze sepnout pramínky vlasů sponkami nebo se pouze ozdobit svatební čelenkou. Jednoduché účesy jsou vhodné hlavně pro nevěsty s krátkými sestřihy.

Článek Svatební účesy – který je ten pravý? byl publikován 15. září 2010 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...