Každé oblečení si vyžaduje svou obuv

Tagy:  Boty, podzim, trendy, kombinace

Sponzorované odkazy:

Každé oblečení si vyžaduje svou obuv

Muži to mají jednoduché, pořídí si jedny nebo dvoje boty, ladící s jejich kalhoty nebo oděvem. Ale co my ženy? To je barev, stylů a materiálů, co máme na výběr. A hlavně, které vybrat, abychom dosáhly dokonalé harmonie mezi boty a oděvem? Existuje jedno základní pravidlo – barva, styl a materiál obuvi musí ladit s oděvem a doplňky. Zní to jednoduše, ale co je v souladu a co v žádném případě nejde dohromady?

Kombinace 1Kombinace 1

Co si dnes vezmu na sebe?

Stojíte před skříní a přemýšlíte, zda si dnes vezmete sukni, šaty nebo svetr a kalhoty anebo si nejprve vyberete boty a k nim pak dotváříte celek? Přemýšlejte, dáte přednost výraznému kontrastu nebo efektní souhře. Jednotný celek vytvoříte pomocí jedné barvy, například červené šaty a červené lodičky. Zajímavý kontrast vznikne kombinací bílých, zelených nebo černých šatů a červených lodiček. Pozor! Barva bot může kontrastovat s oděvem, avšak s doplňky by měly být v souladu. Stačí, když zvolíte podobnou barvu – vínová a bodová a materiály se mohou lišit – semiš a kůže.

Kombinace 2Kombinace 2

Mravní etiketa

Už jste slyšely o nemravné záležitosti v podobě „volné špičce a volné patě“? Ano, stále platí. K byznys kostýmku se nehodí pantofle, lodičky bez špičky a pásky nad patou, které odhalují příliš mnoho kůže. Tímto pravidlem se nemusíte řídit, pokud jdete na večírek s přáteli. Pokud ale jdete do opery, možná byste se měly zamyslet, jak moc se odhalujete, abyste nepohoršovaly.

Kombinace 3Kombinace 3 Kombinace 4Kombinace 4

Také záleží na tom, jak reprezentativní jsou vaše chodidla, kotníky a také kdy jste naposledy byla na pedikúře. Někdo je příznivcem rčení, že bariéry se vytvářejí proto, aby byly bořeny, ale když už to děláte, zachovejte si styl.

Kombinace 5Kombinace 5

Co se teď nosí

Letošní podzim a blížící se zima je ve znamení jednoduchosti, elegance a módy. Do pozadí byly vytlačeny divoké barvy, naproti tomu dekorace, zdobení, přesky a řetízky pomalu šplhají na vrchol. Stejně tak je tomu s koženými a kovovými nášivky, také odřený vzhled, lesk a zipy se letos hlásí o své slovo. Největším hitem jsou klasické barvy – černá, bílá, červená, béžová, světle a tmavě hnědá.

Boty a šatyBoty a šaty

Zdroj: www.polyvore.com

Článek Každé oblečení si vyžaduje svou obuv byl publikován 10. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Boty. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...