Pánské hodinky - elegantní, sportovní nebo oboje

Tagy:  pánské hodinky, luxusní hodinky, Puma, Armani, D&G, Casion, Storm, Citizen, Quiksilver

Sponzorované odkazy:

Pánské hodinky - elegantní, sportovní nebo oboje

Pokud chce žena odhalit styl svého protějšku, podívá se na jeho náramkové hodinky. Stejně jako ošacení, tak i doplňky, dokážou o svém majiteli hodně prozradit.

Vždy záleží na tom, co od hodinek očekáváte. Jestli chcete mít spolehlivý strojek, reprezentační kousek nebo obojí. Kdo hledá sportovní, vodotěsné hodinky s doplňkovými funkcemi, volí modely od známých sportovních značek. Pokud počítáte s tím, že s nimi zaručeně do vody nepůjdete a od hodinek očekáváte pouze ukazování času a třeba i data, dá přednost nenápadným kvalitním hodinkám.

Luxusní hodinky Emporio Armani, Citizen, Junghans, zdroj: www.hodinky.cz

Jak nosit hodinky

Ale co je nejdůležitější, hodinky se musí hodit ke stylu oblékání svého majitele. Ke sportovním oděvům se nosí sportovní hodinky. K tmavému obleku jsou hezké ploché a ozdobné. Z toho vyplývá, že je dobré vlastnit kolik druhů hodinek, které můžete kombinovat podle nálady a příležitosti. I když máte velmi oblíbené elegantní hodinky, určitě si na sportování, řádění s dětmi nebo se psem vezměte sportovní, masivní hodinky.

Sportovní hodinky Casio, Oxbow, Polar, zdroj: www.hodinky.cz

Sportovní hodinky Puma, Timex, Speedo, zdroj: www.hodinky.cz

Hodinky musí být také přiměřené ke stavbě těla. Na malé ruce a úzkém zápěstí nejsou obrovské hodinky zrovna to pravé. Další neodmyslitelně důležitá věc je barva pokožky. Stříbro, ocel a platina na světlé pokožce zaniknou. A zase žluté a červené zlato každému nesluší. Před nákupem také zvažte, jaké ozdoby se vyskytují poblíž hodinek, teď mluvím o prstenu a manžetových knoflíčkách.

Klasické hodinky Junghans, Hugo Boss, Royal London, zdroj: www.hodinky.cz

V neposlední řadě je třeba nezapomínat na to, že hodinky se pořizují proto, aby se nehodilo pozdě na schůzky. Měly by tedy mít zřetelně čitelný ciferník, alby umožňovaly bez problémů a rychle určit přesný čas.

Módní hodinky Quiksilver, Dolce&Gabbana, Storm, zdroj: www.hodinky.cz

Hodinářský slovník

Chronograf, to jsou náramkové hodinky se stopkami

Chronometr jsou precizní hodinky vhodné do všech zeměpisných pásem i teplotních rozdílů, na to mají zvláštní hodinový strojek.

Nerostné sklo je většinou ploché a je pevnější a silnější než umělé sklo.

Safírové sklo je díky své tloušťce mimořádně pevné a v podstatě nemůže prasknout.

Potápěčské hodinky nejsou absolutně vodotěsné, ale odolávají tlaku vody. Vždy na takových hodinkách najdete ve stopách a v metrech hloubku, do které platí jejich vodotěsnost. Oproti jiným hodinkám obsahují mimořádně stabilní plášť, korunku, sklo a dno.

Článek Pánské hodinky - elegantní, sportovní nebo oboje byl publikován 30. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...