Pánské obleky / správný výběr

Tagy:  pánské obleky, výběr obleku, nadčasové obleky

Sponzorované odkazy:

Pánské obleky / správný výběr

Pánský oblek (sako a kalhoty ze stejného materiálu) nesmí chybět v žádném šatníku. A v žádném případě by tam neměl být jen jeden, protože neexistuje jen jeden universální pro všechny společenské akce. Proto si pořiďte alespoň jeden do společnosti, jeden smoking a jeden vycházkový.

MaxtaraMaxtara

Jak správně vybírat?

Střih

Nejlepší je nadčasová verze obleku, která není příliš nápadně střižena. Pokud se můžete pyšnit štíhlým pasem, můžete ho zdůraznit a tím pádem se zvýrazní i široká ramena. Jestliže ale máte obdélníkový tvar těla, zvolte přirozenou linii. V každém případě musí oblek padnout jako ulitá, nebo tedy na míru ušitý: límce a klopy musí odkrývat asi centimetr límce košile. Záhyby se nesmí tvořit ani vsedě, ani ve stoje.

obleky Maxtaraobleky Maxtara

Sako dvouřadé

Sako s dvěma řadami knoflíků působí nadčasově a seriózně a všechny řady knoflíků se nosí zapnuté. Pokud toužíte po vzorech, zkuste úzké proužky, pepř a sůl, rybí kost, kohoutí stopu nebo paví oka, patří mezi nadčasové.

Sako jednořadé

Sako s jednoduchou řadou knoflíků je považováno za sportovní a moderní. Nezapínejte všechny knoflíky, ale jen jeden.

GentlemaniGentlemani

Kalhoty

Osobně bych radila rovný střih nebo i lehké sámky v pase. Pokud jste moc nevyrostli, vyhněte se záložkám na nohavicích, které opticky zkracují nohy.

Délka

Často vídám v televizi nebo v časopisech známé osobnosti, které nezvolili správnou délku kalhot. Vy se ale tomuto faux pas můžete vyhnout, když zvolíte takovou délku nohavic, která se dotýká bot a tvoří nad nimi lehký záhyb. Z toho vyplývá, že podpatek bude vidět jen z poloviny.

Italské oblekyItalské obleky

Jak poznáme kvalitu

Většinou je cena ukazatelem kvality, ale nespoléhejte na to. Prověřte, jak pečlivě byla práce provedena:

  1. Vzor látky se ve švech sbíhá
  2. Podšívka se nikde nekrčí a v záševcích nepřečnívá
  3. Z materiálů se doporučuje vlna a ostatní přírodní vlákna, ani příměs polyesteru

není na škodu, oblek se pak nemačká.

Barvy

Pro jarní a podzimní typ jsou vhodné tlumené odstíny modré: béžové a hnědé tóny, námořní modř a petrolejové odstíny, mnohdy až tmavě zelená. Pro letní typ bych doporučila tlumenou šedohnědou, modrou a antracitovou. A zimnímu typu budou slušet modré, šedé a černé obleky.

Máte rádi, když jste vidět a toužíte po originalitě? Pak zapomeňte na jednobarevný oblek a zdůrazněte svůj osobní styl vhodnou kombinací dvou různých barev saka a kalhot. U formálních pracovních obleků dbejte na to, aby bylo sako světlejší než kalhoty.

Obleky maxtara

Článek Pánské obleky / správný výběr byl publikován 7. srpna 2011 v 00.00 v rubrice Pánská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...