Dámská móda aneb součást každé ženy

Tagy:  Dámská móda, oblečení, oděv, obuv, dámské sukně

Dámská móda aneb součást každé ženy

O ženách je snad odjakživa známo, že si potrpí na svůj vzhled. Tento fakt ovšem nemusí nutně znamenat, že trávíte hodiny před zrcadlem ve snaze namalovat si jiný, atraktivnější obličej, že bez dokonale pěstěných nehtů neopustíte byt a nebo, že vám vlasový odrost způsobuje deprese. Spousta slečen, dam a dívek neholduje kosmetickým výstřelků, avšak v oděvech se dokonale vyzná. Pokud se vám během míjení vašeho oblíbeného butiku nepřirozeně chvějí kolena a buší srdce, nakupování je pro vás jakýmsi lékem na zlomené srdce a i ten nejšedivější den vám dokáže rozzářit pohled na vaši kreditní kartu, nepropadejte panice, neboť netrpíte žádnou vážnou chorobou, zkrátka a jednoduše, jste moderní žena, která rozumí dámské módě.

Móda ovlivňuje dívky a ženy na celém světě, autor: mentor siso comonMóda ovlivňuje dívky a ženy na celém světě, autor: mentor siso comon

Když se hlouběji zamyslíme nad tématem móda jako obecně, snadno dospějeme k názoru, že je to pojem, který snad nejrapidněji hýbe světem. Ať chceme nebo ne, módou začíná každý náš den, neboť drtivá většina z nás stane ráno co ráno před otevřenou skříní a vybírá si oděv, kterým oslní své zaměstnance, popudí profesory a nebo jednoduše splyne s davem. Po vyřešení tohoto dilematu, při troše všímavosti, spatříte bilboard tyčící se v blízkosti vašeho domu, jenž vám nabízí slevy v nedalekém nákupním centru, poté vás mine autobus s nepřehlédnutelnou modelkou v nejnovější kolekci H&M, trafika, kde si pravidelně kupujete jízdenky překypuje časopisy, na nichž se samozřejmě objevují známé tváře, překvapivě v trendy oděvech a luxusní obuvi. Příchodem do práce a zapnutím počítače věnujete nezbytný čas své e-mailové schránce, která vám mimo jiné poskytne neopakovatelnou podívanou do zbrusu nových katalogů, pyšnících se netradičními slevami na módu všeho druhu od zimních kabátů až po dámské sukně. Pokud jste doteď zůstala v naprostém klidu a nerozhodla jste se zběsile vběhnout do nejbližšího obchodního domu a utratit zde všechny své úspory, můžete se skromně považovat za hrdinku. Na cestě domů po úporném dni v práci opět minete pár obchodů vybavených stylovými kousky letošní sezóny, zasednutím na pohodlný gauč a zapnutím televize spustíte kolotoč promyšlených reklam a během telefonátu s vaší nejlepší kamarádkou se dozvíte, kde lze utratit nejméně peněz za nejvíce módních ,,výstelků“.

Sukně nesmí chybět v žádné dámské skříni, autor: san juanSukně nesmí chybět v žádné dámské skříni, autor: san juan

Možná si říkáte, že tento módní ,,boom“ je otázkou posledních pár desítek let, kdy se doslova ,,roztrhl pytel“ s módními přehlídkami, televizními pořady a modelkami, avšak opak je pravdou. Již v pravěku se nejenom ženy snažili o barvení kožešiny, doplňovaly své ,,outfity“ o amulety ze zvířecích kůstek a ve středověku šlechtičny nežily prakticky pro nic jiného, než pro svou marnivost po krásných šatech a originálních špercích. Móda, především ta dámská, je zkrátka součástí nás všech a už tomu jinak nebude.

Dámské sukně jsou nesmrtelným trendem, autor: ottoDámské sukně jsou nesmrtelným trendem, autor: otto

Článek Dámská móda aneb součást každé ženy byl publikován 23. ledna 2012 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...