Maturitní šaty pro letošní rok

Tagy:  šaty, maturita, maturitní šaty, společenské šaty, satén, šifon

Sponzorované odkazy:

Maturitní šaty pro letošní rok

Najít plesové, společenské nebo maturitní šaty, které by vám padly jako ulité, určitě nebude v dnešní době žádný problém. I když dámy s ukázkovou postavou mi dají za pravdu, že pro ně je vybírání oblečení opravdu hračka. Ale co třeba menší postavy, buclatější slečny nebo chlapecké siluety?

Nové šaty

Každý rok přichází na trh nová kolekce společenských šatů. Nejinak je tomu i v letošním roce 2012. Tento rok se nese v pestrých (výrazných) barvách, zajímavých střizích, interesantní potisk a délce šat. Naprosto jedinečná budete v šatech s vysoko položeným a jasně odlišujícím se pásem s ozdobou uprostřed.

Plnoštíhlá postava

Pro dámy s plnoštíhlou postavou jsou vhodné i kratší šaty, ale pozor, na maturitním plese není zrovna nejlepší ukazovat a vystavovat stehna. Plnoštíhlá slečna udělá největší dojem v jednoduchých a hladkých šatech, které mohou být i lehce nařasené. Co se týče barev, sáhnout můžete snad po každé barvě, kromě žluté a červené, které opticky rozšiřují. Ne nadarmo se říká, v jednoduchosti je krása. Letošní rok zvolte např. satén, uvidíte, jak na plese zazáříte.

Krátké šaty

I když by se na maturitním plese neměli příliš vystavovat stehna, i tak si naprosto dokonalé postavičky mohou dovolit krátké maturitní šaty s korzetovým výstřihem. Všitý korzet se postará o to, aby vaše prsa byla dokonale zpevněná, nikterak „nelítala“ a dokonce se můžete spolehnout i na všitou podprsenku. Naprosto nepřehlédnutelná a okouzlující budete v tylových vrstvených šatech.

Dominantní prvky

Kolekce maturitních šatů pro rok 2012 nese hned několik typických prvků a znaků. Jedná se např. o pestrost a barevnost látky. Šaty nejsou ušity z obyčejné černé nebo bílé barvy, ale dominují hravé a veselé odstíny jako je růžová, červená, žlutá, tyrkysová nebo zelená barva. Při výběru šatů sledujte celkový vzhled. Nejen barvu látky, materiál, ale také zajímavý střih, vhodné doplňky a snové šperky.

Správná volba

Každou středoškolačku jednou čeká výběr maturitních šatů. Doporučuji vám vybírat takové šaty, které si budete moct obléknout i v jinou příležitosti než je maturitní ples. Přeci jenom do nich investujete pár korun, tak proč nevybrat takové, které se budou hodit např. i na svatbu kamarádky, večírek nebo jinou společenskou akci. Pokud hledáte šaty k více společenským účelům než je maturitní ples, zvolte např. šaty, které jsou ušity ze saténu nebo šifonu (nestárnoucí materiál pro každou věkovou kategorii).

Článek Maturitní šaty pro letošní rok byl publikován 1. května 2012 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Mgr. Eva Arnicanová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...