Krása svitu měsíčního světla – perla je pravý dárek pro ženu!

Tagy:  perly

Krása svitu měsíčního světla – perla je pravý dárek pro ženu!

Perly patří mezi jedinečné šperky opředené kouzlem své historie i vizuální krásy. Jsou považovány za exkluzivní dárky pro ženy snad pro svou jemnost, snad tajemnost svého původu. Říká se, že perly vznikly z měsíčního světla a mořské vody. Jsou považovány za lunární symbol a v mnoha náboženstvích znakem božského světla.

Napříč historií je symbolika perel vedena v pozitivním duchu. V jedné kultuře se poukazuje na emblém lásky a erotickou moc, v jiné na mystické vlastnosti. Perla je s ženou spjatá neviditelnou nití a ta rozechvívá srdce každého z nás, když se jí jen lehce dotkneme. Podvědomě nás přitahuje její kouzlo, aniž bychom znali důvod.

Šperky z perel v sobě nesou i velmi praktický podtext. Jedná se o univerzální doplněk k téměř každému outfitu. Pochopitelně záleží na provedení daného šperku. Jsou náhrdelníky, které spíš užijeme na významné společenské události. Pak nalezneme také jemné prstýnky a náušnice, jejichž využití spadá do volnočasové módy. Nacházíme se v době plné kontrastů a v módě se upřednostňuje kombinování jednotlivých stylů.

Znáte říční perly?

Obecně jsou více známé mořské perly. Nicméně vznikají stejně jako perly říční – vyrůstají v perlorodkách a symbolizují je odchylky ve tvarech (což se pochopitelně u průmyslové výroby perel nestává). Pochopitelně je u nich také vyšší cena, která je ale vyvážená přírodním původem perly. K nejkrásnějším říčním perlám patří ty od BUKA Jewelry, kteří využívají kultivované říční perly. Každá z nich je přitom originál a proto i barevnost není nikdy zcela identická. Navíc BUKA dbá na kvalitní ruční výrobu šperků. Je možné je zakoupit v e-shopu se šperky.

Perla jako dárek k výročí

Muži se často trápí s dárky pro přítelkyni k výročí. Jakou radost může udělat vhodně zvolený šperk. Proč zrovna perly? Jedná se o přírodní produkt a právě v tomto bodě vzniká první zárodek výjimečnosti perel. Dalším faktorem jsou zajímavé legendy, které jsou kolem perel již dlouhá léta těsně omotané.

Článek Krása svitu měsíčního světla – perla je pravý dárek pro ženu! byl publikován 15. června 2015 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Martina Bečková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...