Jaký šperk vybrat k šatům?

Jaký šperk vybrat k šatům?

Šperky jsou častým doplňkem většiny žen a dívek. Pokud jsou vhodně zvoleny, vkusně doplní každé šaty, ať už se jedná o jednoduché letní šaty nebo večerní róbu. Vždy je třeba dávat pozor také na to, aby k sobě šperky ladily a aby spolu takzvaně nesoupeřily o pozornost. Žena by na sobě měla mít vždy nanejvýš jeden výrazný šperk a pokud má nápadné šaty, měla by volit decentnější a jednodušší šperky, které se nebudou s šaty přetlačovat o pozornost.

Ozdobte svůj dekolt

Náhrdelníky jsou zpravidla tím nejviditelnějším šperkem a bývají tak středem pozornosti. Vhodně zvolený náhrdelník či řetízek k vašim šatům, bude pověstnou třešničkou na dortu. Nevíte-li, jaký typ náhrdelníku k vašim novým šatům zvolit, jistě se vám bude hodit několik základních rad. Při volbě náhrdelníku či řetízku zohledněte nejenom barvu a typ šatů a šperku, ale také tvar výstřihu vašich šatů. Ke každému typu výstřihu půjde jiný náhrdelník.

Pokud si obléknete šaty s “véčkovým” výstřihem, volte spíše delší náhrdelník, který bude tvar výstřihu kopírovat a tím opticky prodlouží váš krk. Pokud máte korzetové šaty, které odhalují poměrně velkou část těla, můžete zvolit výrazný náhrdelník. U šatů s kulatým výstřihem záleží na hloubce výstřihu, ale obecně platí, že ke kulatému výstřihu se hodí všechny délky náhrdelníků.

Jestliže máte jednodušší šaty, nemusíte se bát sáhnout po výraznějším náhrdelníku, který i velmi jednoduchou róbu dokáže proměnit v oslňující model. Naopak, pokud jsou vaše šaty hodně zdobené, volte raději jednodušší a jemnější řetízky, které vaše šaty nechají vyniknout. Pokud budete chtít jemné řetízky něčím ozvláštnit, můžete na ně připnout stříbrné či zlaté přívěsky.

Náušnice, ve kterých zazáříte

Náušnice lze vybírat podle několika kritérií. V první řadě je důležité, aby se vám náušnice opravdu líbily a nebyly vám při nošení nijak nepříjemné. Můžete je vybírat také podle příležitosti, oblíbené barvy a kovu nebo podle momentální nálady. Na co byste ovšem neměly při výběru náušnic zapomenout, je typ vašeho obličeje.

Majitelky kulatého obličeje by měly zvolit náušnice delšího typu, které jejich obličej opticky prodlouží. Ideální volbou budou visací náušnice. Pro ženy se čtvercovým tvarem obličeje jsou vhodné náušnice, které zjemní ostré linie jejich obličeje. Volit by měly kruhové nebo spirálové náušnice. Majitelky oválného tvaru obličeje si mohou gratulovat, jelikož jim sluší skoro všechny typy náušnic. Mohou tak volit zlaté či stříbrné náušnice všech tvarů, malé i velké, jednoduché i ozdobené drahými kameny či perlou.

Prsteny a náramky

Prsteny a náramky by měla jejich nositelka vybírat především s ohledem na své přednosti a nedostatky. Pokud ruce nepovažujete za své přednosti, volte raději jednoduché prsteny a náramky, které k nim nebudou přitahovat zbytečně moc pozornosti. A naopak, jestliže jsou vaše ruce hodny obdivu, neváhejte a zvolte výrazný prsten či větší množství náramků. Prsteny a náramky mohou barevně ladit s vašimi šaty, ale mohou být zvoleny i v jiné barvě, který půjde k dalším doplňkům.

Článek Jaký šperk vybrat k šatům? byl publikován 28. února 2016 v 14.30 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...