S jakými doplňky nosit koktejlové šaty

Sponzorované odkazy:

S jakými doplňky nosit koktejlové šaty

Díky tomu, že se blíží Vánoce, pořádají se firemní večírky, i když letos komornější, na vánoční svátky je spousta z nás pozvaná na návštěvu příbuzných, či přátel a také nás čeká oslava konce roku. Pro všechny tyto příležitosti se hodí koktejlové šaty, které jsou universálním kouskem garderoby každé ženy. I jednoduché koktejlové šaty z konfekce lze díky dobře zvoleným doplňkům povýšit na dokonalý outfit.

Doplňky mohou změnit vzhled šatů k nepoznáníDoplňky mohou změnit vzhled šatů k nepoznání

Boty a punčochy

Máme pro vás jedno pravidlo – do bot s otevřenou špičkou nikdy nepatří punčochy! Je to společenské faux pass a je k vidění celkem často. Ke koktejlovým šatům na silvestrovskou party patří lodičky jasných barev, či ty se třpytivými ozdobami, popřípadě vyvětrejte ty s leopardím vzorem.

Šperky

Šperky tvoří dokonalou třešničku na dortu. Pomůžou doladit vaše koktejlky k dokonalosti. Pokaždé, když oblečete vaše koktejlky, mohou vypadat jinak, díky tomu, že je doplníte jinými doplňky. Náhrdelník, hodinky, prsteny, vlasové doplňky, či originální brož. Originální doplňky zaručí, že získáte pozornost všech účastníků večírku.

Pokud mají vaše šaty od výroby nějaký kovový prvek, vylaďte doplňky do stejné barvy. Ke zlaté sponě na opasku šat nevolte nikdy stříbrné šperky a naopak. Šperky by měly ladit i mezi sebou. Nosíte-li stříbrné prsteny, zapomeňte na zlaté náramky, či řetízky.

Náušnice jsou vždy poutavým prvkem, chcete-li na náušnice upozornit, volte vyčesaný účes – drdol, či vysoký culík, či messy bun, kterým je proslulá vévodkyně Meghan.

Koktejlové šaty volte tak, aby lichotily vaší postavěKoktejlové šaty volte tak, aby lichotily vaší postavě

Kabelka

Vaše kabelka není jen módním doplňkem, ale schová uvnitř spoustu nezbytností! Peníze, klíče, telefon, make-up, či hygienické potřeby. Kabelky, či psaníčka by měly ladit se zbytkem outfitu – tedy se šaty, či doplňky. Dříve se tradovalo pravidlo, že kabelka musí být ve stejné barvě jako obuv, od toho se již opustilo a kabelky se velmi často používají jako akcentní prvek.

Na společenské události se vyhněte velkým kabelkám. I když byste tak měla při sobě vše, co byste případně mohla potřebovat, budete působit komicky. Volte kabelku s uchy do ruky, či psaníčko. Jedině tak budete za elegantní lady.

Make-up a lak na nehty

I taková drobnost jako je vaše manikúra, či nepovedený make-up mohou zkazit celkový dojem z vašeho oblečení. S líčením to nepřehánějte, vaše pleť by měla být především vyčištěná, zářivá a snažte se skrýt kruhy pod očima. Nepřehánějte to ani se zdravíčky, či konturováním.

Vyhněte se míchání několika dominantních odstínů, které si navzájem konkurují. Červená rtěnka nebo lak na nehty je skvělý způsob, jak černým koktejlovým šatům přidat trochu barvy a šmrncu, ale pokud máte barevné koktejlky, snažte se vyhnout jasným barvám laku na nehty, jako je červená, či černá. Pokud potřebujete přidat šmrnc, zkuste do manikúry, či make-upu zanést prvek lesku. Perleťové oční stíny, lesklá rtěnka, či lak na nehty s glitry.

Nelakujete si nehty? Nevadí. Ujistěte se však, že vaše ruce a nehty jsou čisté a upravené. Pamatujte na zlaté pravidlo – méně je téměř vždy více. Pokud zvolíte výrazné líčení a laku na nehty, uberte na doplňcích. Výrazné náušnice nepotřebují společnost výrazného náhrdelníku. Koktejlové šaty s krajkovým, či jinak zdobeným výstřihem se také obejdou bez šperku na krku.

Článek S jakými doplňky nosit koktejlové šaty byl publikován 14. prosince 2020 v 00.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...