Pánové, víte, jaké boty nosit k jeansům?

Sponzorované odkazy:

Pánové, víte, jaké boty nosit k jeansům?

Jeansy byly původně pracovními kalhotami pro kovboje, ale nyní se bez problémů nosí do zaměstnání, za kulturou i na rande. Víte však s jakými botami jeansy nakombinovat, aby celý outfit vypadal přirozeně?

Jeansy a kalhotyJeansy a kalhoty

Velmi dobře například vypadá neotřelá kombinace společenské obuvi a klasických tmavě modrých jeansů, zejména, pokud obuv má hnědou, či burgundy barvu. Když sladíte i pásek, budete k nakousnutí. Vytvoříte tak nedbale elegantní outfit.

Záleží však i na střihu samotných jeansů – klasické, chino, či skinny, dle toho můžete vybírat boty. Ke klasickým jeansům můžete zvolit v podsatě jakékoliv, pokud máte skinny jeansy, s některými botami budou vypadat směšně. Mokasíny se budou hodit spíše ke klasickému střihu kalhot. Dle vaší postavy si vyberte jeansy, které vám sedí. Nesnažte se mermomocí nasoukat do upnutých skinny jeansů, pakliže máte nějaké kilogramy navíc, muži, kteří příliš nevyrostli by se skinny jeansů měli vzdát také – zbytečně opticky zkracují postavu.

Společenské botySpolečenské boty

Nezapomínejte ani na správnou délku kalhot, neměly by být ani příliš dlouhé, abyste si na ně šlapal a rozhodně by vám neměly být vidět kotníky.

Na botách záležíNa botách záleží

Barevné kombinace

Barva obuvi a jeansů by se měla navzájem doplňovat, nejlépe stejně vypadají klasické tmavě modré džíny, ať si módní návrháři tvrdí, co chtějí. S nimi budete moci nakombinovat botasky, společenskou obuv, plátěné conversky, ale i kožené boty. A vždy to bude vypadat dobře. Kombinací sepraných a potrhaných jeansů se společenskými botami byste si udělal ostudu. Stejně tak i s riflovými kapsáčemi (doufejme, že už je nikdo nenosí).

Než vyrazíte do ulic, zkontrolujte se v zrcadleNež vyrazíte do ulic, zkontrolujte se v zrcadle

Vyhněte se i příliš výraznému prošívání jeansů. Působí dětinsky a směšně. K obuvi zvolte i odpovídající pásek – ke společenským botám se bude hodit kvalitní kožený pásek, sportovní pásek si můžete dovolit k botaskám, či velmi oblíbeným converskám.

Článek Pánové, víte, jaké boty nosit k jeansům? byl publikován 8. listopadu 2021 v 09.00 v rubrice Boty a Pánská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...