Jak kombinovat šperky z různých materiálů

Sponzorované odkazy:

Jak kombinovat šperky z různých materiálů

V zimě toho v rámci oblečení příliš nevymyslíme. Především myslíme na teplo a pohodlí, ale neznamená to, že si nemůžeme udělat radost a vynikat alespoň pomocí šperků. Víte však jak navzájem kombinovat šperky z různých materiálů, abyste nevypadala jak od „kolotočů“?

Jak kombinovat zlato?Jak kombinovat zlato?

Někteří lidé příliš nepřemýšlí nad tím, že i u šperků je třeba myslet na to, aby mezi sebou navzájem ladily a buď nepoužívají šperky a doplňky vůbec, anebo naopak jsou jimi ověšeni od hlavy až k patě. Snažte se najít zlatou střední cestu a držte se pravidla, že méně je více.

Staré pravidlo říká, že si máme vybrat buď stříbro anebo zlato a toho se držet. Ale co šperky z jiných materiálů? Co růžové zlato? Jak míchat kovy? Podle stejné, či podobné barvy?

Vůbec se například nemusíte bát kombinace stříbrných šperků s růžovým zlatem. Stříbro sluší ženám s chladným podtónem pleti, růžové sluší všem, klasické „žluté“ zlato se hodí pro slečny a paní, jež mají teplejší tón pleti. Naopak můžete tedy přimíchat růžové zlato k šeprkům z klasického zlata. Nenoste ale kombinaci stříbra a žlutého zlata. Šperky z jiných barev noste blízko u sebe prsteny a náramky, či různobarevné prsteny, takto ten kontrast lépe vynikne. Když si vezmete náušnice z růžového zlata a budete mít stříbrné prstýnky, nebude to mít takový efekt.

Stříbrné šperkyStříbrné šperky

Myslete i na to, že i kabelky mají nejrůznější řetízky místo pásků, zavírání v barvě stříbra, či zlata a i to musíte zakomponovat tak, aby váš výsledný outfit byl dokonalý.

Růžové zlato je takový idealní společníkRůžové zlato je takový idealní společník

Navíc musíte správně namixovat tóny šperků a barev oblečení. Trošku vysoká škola, že? Máme pomůcku – chladný podtón pleti a tlumené barvy oblečení si žádají stříbro, teplý tón pleti a veselé teplé barvy oblečení chtějí zlaté doplňky. Růžové zlato se obvykle hodí naprosto ke všemu. Takže je takovou malou sázkou na jistotu.

Článek Jak kombinovat šperky z různých materiálů byl publikován 6. prosince 2021 v 09.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...