Mom jeans – stále oblíbenější trend, ale víte co s nimi nosit?

Sponzorované odkazy:

Mom jeans – stále oblíbenější trend, ale víte co s nimi nosit?

Džíny jsou klasikou, která z našich šatníků snad nikdy nevymizí. Dlouhá léta okupovaly naše šatníky tzv. skinny jeansy, které slušely jen vybranému procentu populace s dokonalýma nohama. Letos se pomalu a jistě vkrádají do módy jeansy, které známe z 90. let. Ať už jsou to oblíbené boyfriend jeansy, volné jeansy, či tzv. mom jeans. V překladu „džíny pro matky“ jsme v pubertě zatracovaly, ale nyní si je všechny kupujeme.

Proč? Protože jsou jednoduše pohodlné, nebrání nám v pohybu, netlačí nám na stehna jako upnuté skinny jeansy, navíc díky vyššímu pasu dokonale schovají i špíčky na bříšku. Nezáleží, zda už maminkou jste, či nikoliv, trend mom jeansů se vám letos nevyhne. Přemýšlela jste už, co k nim budete nosit?

Jejich volný střih dává volnost i při kombinování. S topy, tunikami, obyčejnými bavlněnými tričky. Pozor však na to, aby vaše mom jeans neměly příliš krátké nohavice, to se stává poměrně často a i nejvymazlenější outfit díky takovému detailu působí spíše směšně.

Jednoduchou kombinací jsou mom jeansy a klasické bílé tričko, či top, doplněné buď jeansovou bundičkou, či blejzrem. V 90. letech se tyto jeansy často kombinovaly s květovanými saky, či saténovými bombery ve zkráceném (tzv. crop) střihu. Doplnit takový outfit můžete například legendárními converskami.

Díky tomu, že mom jeansy zakrývají bříško, mohou si dovolit s nimi nosit crop topy a crop mikiny i slečny a mladé paní s ne úplně dokonalými břišními svaly. Nebude to vidět a jako bonus vám nebude na bříško zima. Když k tomuto outfitu přidáte střevíčky na podpatku, budete mít nekonečně dlouhé nohy.

Velmi často je vidět také kombinace mom jeansů a topů a trik s tzv. Carmen výstřihem a volánky, celé je to laděné spíše v boho stylu, k dokonalosti můžete přidat nějakou zajímavou pokrývku hlavy, třeba baret, či klasický letní slamák.

Léty prověřenou kombinací jsou mom jeansy ve spojení s pruhovaným tričkem v námořnickém stylu. Volte triko s tenkými proužky, příliš široké horizontální pruhy přidávají nekompromisně opticky kilogramy navíc.

Máte-li široká ramena, zvolte tričko bez rukávů, a zkombinujte s mom jeansy. Vyrovná vám to nedokonalosti postavy a pomůže vytvořit iluzi dokonalého těla ve tvaru přesýpacích hodin.

Na konec jsme si nechali absolutní klasiku v podobě bílé halenky na knoflíky pečlivě zastrečné do mom jeansů. V tom případě si zasloužíte nějaké pěkné doplňky a rozepnuté vrchní knoflíčky. Jako must have jsou k tomuto outfitu klasické sluneční brýle – pilotky. Budete nepřehlédnutelně stylová.

Foto: Pixabay.com, Pinterest.com

Článek Mom jeans – stále oblíbenější trend, ale víte co s nimi nosit? byl publikován 25. května 2022 v 08.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...