Během let dělá každá žena chyby v oblasti módy

Sponzorované odkazy:

Během let dělá každá žena chyby v oblasti módy

Módní trendy se mění rychleji než aprílové počasí a kdo se věnuje módě a chce být in, musí sledovat módní přehlídky, číst módní časopisy a je to pomalu práce na plný úvazek.

Kromě sezónních módních trendů, které se po letech pravidelně ve vlnách vrací, má móda spoustu nepsaných pravidel a někdy nesmyslných diktátů.

Než se ženě během let vytříbí vkus a než přijde na to, že není třeba každou sezónu kupovat nové a nové kousky do šatníku a spíše se vyplatí kupovat to, co sluší vaší postavě a je kvalitní a nadčasové, každá z nás se dopustí spousty prohřešků, proti těmto nepsaným pravidlům.

Ruku na srdce, která žena neměla někdy hnědou kabelku a černé boty? Dříve se striktně dodržovalo pravidlo, že barva obuvi a kabelky musí nutně korespondovat a bylo nemyslitelné, že by obuv byla matná a kabelka lesklá, v dnešní době jsou pravidla mnohem uvolněnější, než před lety. Stále se však bere kombinace hnědé a černé na doplňcích jako faux pas. Stejně jako stříbrný řetízek a zlaté náušnice.

Stejně jako Capri kalhoty a sedmiosminové kalhoty, kraťasy bermudy, halenky bez rukávů, které z vás udělají krabici, existuje spousta dalších a dalších kousků, jež možná kdysi dávno slušely nohaté štíhlé modelce na módním mole, ale pro běžné nošení pro ženy nejsou to pravé, protože většině populace udělají medvědí službu, rozšíří a zkrátí postavu a přidají roky a kilogramy navíc. To přece nikdo nechce.

Spíše než abyste sledovala netrpělivě módní trendy pro nadcházející sezónu, věnujte se poznávání svého těla. Svůj čas věnujte barevné typologii, nechte si poradit od odborníka, v jakém tvaru je vaše tělo – obdélník, hruška, jablko, trojúhelník, či přesýpací hodiny. Podle toho pak v obchodech nakupujte oblečení, které opticky zharmonizuje tvar vaší postavy a pomůže vám zakrýt případné nedostatky. Ušetříte tak stovky tisíc za oblečení, které koupíte a nebudete nikdy nosit.

Článek Během let dělá každá žena chyby v oblasti módy byl publikován 21. září 2022 v 08.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...