Chcete, aby vám to slušelo v obleku?

Sponzorované odkazy:

Chcete, aby vám to slušelo v obleku?

Plesová sezóna je v plném proudu, a pokud vás čeká nějaká ta významnější událost, je nejvyšší čas se podívat do skříně, zda vám oblek padne. Nenosíte-li oblek každý den do zaměstnání, jistě ho vytáhnete párkrát za rok.

Snadno se tak stane, že jsou vám kalhoty příliš úzké, či se vám sako prapodivně krčí na ramenou. Nošení obleku si žádá dodržování pár pravidel. Není to nic složitého, ale spousta mužů se jimi neřídí a na první pohled je pak poznat, že si v obleku nepřipadají zrovna komfortně.

Aby vám oblek padl jako ulitý

Chcete-li, aby vám oblek padl jako druhá kůže, nejjednodušším řešením bude si nechat ušít oblek přímo na míru. Není to levná záležitost, ale zaručuje, že vše bude působit komplexním a dokonalým dojmem.

Málokdo však chce investovat do obleku na míru, pokud si jej obléká pouze na pohřby a svatby. Navíc v této frekvenci použití se snadno stane, že přiberete, zhubnete, případně naberete svalovou hmotu a milý oblek za desetitisíce jako na míru rozhodně působit nebude.

Nechcete-li investovat horentní sumu, porozhlédněte se po obleku z konfekce. Bude vás to stát spoustu času, protože málokdo má dokonalou konfekční velikost. Pokud v obchodě prodávají celé komplety – tedy sako a kalhoty, o to hůře. Většina mužů potřebují větší sako a užší kalhoty. Nenechte si v obchodě namluvit, že vám oblek doupraví každá šikovná švadlenka.

Pro nošení obleků jsou tu i další doporučení. V obleku se pohybujte vzpřímeně, nechoďte na důležité společenské události s rozepnutým sakem. Jednoduché pravidlo, které si snadno zapamatujete, je, že pokaždé, když vstanete od stolu, musíte si oblek zapnout. Nikdy si nezapínejte oblek pouze na nejspodnější knoflík. Povolen je při jednořadém zapínání zapnutý vrchní knoflík, nebo vrchní dva.

Sebedokonalejší oblek nebude vypadat dobře bez kvalitních doplňků – kravaty, kapesníčku do klopy a manžetových knoflíčků. Reprezentativní hodinky jsou také povoleny, jen dbejte na to, aby ladily se zbytkem outfitu. Neoblékejte zlaté hodinky se stříbrnou sponou na kravatě a naopak. Pozor také na sponu pásku, i ta by měla v ideálním případě ladit. Při oblékání si nezapomeňte zkontrolovat obuv. Špinavé, sešmajdané, či jinak poškozené boty na nikoho dojem neudělají a dokáží zkazit dojem z celého outfitu.

Článek Chcete, aby vám to slušelo v obleku? byl publikován 7. ledna 2023 v 07.00 v rubrice Pánská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...