Proč většina lidí nenosí šedou barvu? A co je na ní špatně?

Sponzorované odkazy:

Proč většina lidí nenosí šedou barvu? A co je na ní špatně?

Barvy, kterými se obklopujeme, ovlivňují nejen naši náladu a pohodu, ale také mohou mnohé prozradit o našem charakteru. V předchozích článcích jsme hovořili o psychologii a barvách, které vás udělají více sexy.

V našich končinách je stále zažito ve spojení s šedou barvou klasické rčení šedá myška. To naráží na to, že lidé v šedé barvě působí nenápadně až téměř neviditelně.

Černá je spojena s vysokou elegancí a někdy také negativními emocemi, možná proto, že se u nás nosí na smuteční obřady. Šedá prý podle psychologů vyvolává pocit deprese a sklíčenosti. To příliš nekoresponduje s tím, že v posledních šesti letech je šedá velice oblíbená v oblasti interiérového designu. Proč by si lidé pořizovali nábytek v barvě, která by jim působila deprese?

Jak šedou barevně kombinovat?

Je však obvyklé, že lidé, kteří mají hodně šedých kousků v šatníku, většinou nechtějí příliš přitahovat pozornost. Snaží se splynout s davem a působit nenápadně. Většinou jsou to introverti. Šedá je však barvou, která působí důvěryhodně, hodí se na obleky a saka, pokud potřebujete na obchodním jednání působit seriózně.

Pokud chcete šedé oblečení trošku povznést, budete se ji muset naučit nosit sofistikovaněji. Víte, jak kombinovat šedou, aby vynikla? Jednoznačně s dalšími tmavšími druhy šedé, s tyrkysovou a červenou. Šedá vypadá také dobře s metalickými barvami a stříbřitým leskem.

Šedá a bílá

Bílá barva přidá šedému outfitu trochu lehkosti. S modrou se šedá hodí do kanceláře a na pochůzky. Červená s šedou působí sexy. Tmavší odstíny červené a bordó naopak ve spojení s šedou budou působit žensky a tajemně.

Šedá a růžová

Velmi romanticky vypadá šedá se světlou růžovou, či pudrově růžovou. Dámy oblečené v této barevné kombinaci budou působit přímo rozkošně.

Článek Proč většina lidí nenosí šedou barvu? A co je na ní špatně? byl publikován 13. února 2023 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...