Nevyrostla jste příliš do výšky? Nemusíte ztrácet na stylu! II. díl

Sponzorované odkazy:

Nevyrostla jste příliš do výšky? Nemusíte ztrácet na stylu! II. díl

V předchozím článku jsme se věnovali tomu, jak by se měly oblékat dívky a ženy, které nemají nohy jak gazela a nemají centimetry na rozdávání. Dnes v radách o tom, co nenosit pokud jste malá a drobná budeme pokračovat.

Kalhotám a botám jsme se již věnovali, tak se pojďme podívat na to, jaké sukně byste (ne)měla nosit, trápí-li vás menší výška.

Určitě jste si všimla, že vám příliš neprospívají maxišaty a maxisukně. Použijeme-li pravidlo proporční vyváženosti, je jasné, že byste se měla v obchodě dívat spíše po kratších sukýnkách a šatech. Nechcete-li se dlouhých sukní vzdát, volte přiléhavé střihy, v zimě dlouhou sukni doplňte kozačkami na vysokém podpatku, stále platí pravidlo, že boty ve stejném odstínu jako sukně, vám přidají na centimetrech. I dlouhé šaty si můžete dovolit, nesmí být široké, nepřepásejte je páskem, hodit se bude spíš empírový střih. Opticky vás prodlouží vertikální proužky, naopak ruce pryč od velkých květinových vzorů!

Kabelka je nejlepší kamarádkou každé ženy, tedy pokud není příliš velká! Shoppery a velké oversized tašky nechte svým trochu narostlejším kolegyním. A ano, víme, že jsou praktické. K malé postavě však působí disproporčně.

Pravou volbou pro vás budou malé, až středně velké tašky, či crossbody tašky a psaníčka. Kabelka by neměla mít příliš dlouhý popruh a neměla byste ji mít níže, než jsou vaše boky. Potřebujete přitáhnout pozornost k horní polovině těla, nikoliv ke krátkým nohám.

Z tohoto důvodu nenoste na kotnících řetízky, ani boty, které mají kolem kotníku pásek, ještě hůře jsou na tom boty, které se kolem lýtek zavazují.

Pár centimetrů navíc vám může také přidat klobouk, či hodně vyčesaný účes, třeba culík, či tzv. messy bun. Naopak nenoste copy, či barety. V létě dejte přednost slamáku před kšiltovkou.

První díl našeho článku si můžete přečíst TADY.

Článek Nevyrostla jste příliš do výšky? Nemusíte ztrácet na stylu! II. díl byl publikován 24. dubna 2023 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...