Olivová barva – top barva letošního roku

Tagy:  olivová barva, zelená barva, warm olive, barvy

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Levandulová barva – hit letošního léta
  2. Olivová barva – top barva letošního roku
  3. Jaru a létu 2010 vévodí tyrkysová barva
  4. Broskvová barva letos nesmí chybět
  5. Barvou roku 2018 je ultra violet
Olivová barva – top barva letošního roku

Top barvou pro letošní zimu a rok 2010 je teplá olivová barva. Dá se říci, že se jedná o barvu souznění s přírodou, klidu, míru a pohody.

Olivová barva v módě

Olivová barva je v módě velice oblíbenou barvou. Nejen u nás, ale doslova po celém světě. Nejenže se s ní nedá nic pokazit, ale navíc vypadá úžasně. Tato barva připoutá pozornost a nabízí spoustu variant pro nezvyklé barevné kombinace. Olivová barva je barvou přírody, takže vhodná pro všechny, co chtějí vypadat přirozeně a přesto netradičně.

Warm olive

Olivovou barvu neboli warm olive si oblíbili módní návrháři nejen ve světě, ale také u nás. Designéři se nechali inspirovat v teplých exotických zemích. Tato barva je barvou teplých krajin a krásné svěží přírody.
Zelená barva má však ještě mnohem více významů. Např. podněcuje klid a naději, působí uklidňujícím dojmem, nabíjí energií, podporuje fantazii, sebevědomí a nespoutanost apod. Z tohoto důvodu je tato barva vhodná nejen pro chladné zimní období, ale také pro teplé jarní a letní měsíce.

Kombinace barev

Teplá olivová barva se hodí nejen jako samotný podklad pro outfit, ale také pro celou řadu doplňků. Odstín teplé olivové se objevuje všude kolem nás – v oblečení, kosmetice, v doplňcích, v reklamách, ve výlohách … Zelená barva je obsažena také ve vodě, v kytkách a samozřejmě v zeleni okolo nás (lesy, louky, pole, parky). Jedná se o takovou barvu, která lze skvěle kombinovat. Opravdu nádherně vypadá např. s azurově modrou, červenou, oranžovou, černou, šedou, smetanovou ale i růžovou barvou.
Módní návrháři a designéři doporučují obnovit si své šatníky. Pokud patříte mezi typ lidí, kteří milují velmi tmavé odstíny, nahraďte tuto barvu olivově zelenou. Dosáhnete kouřového dojmu a v tlumenějším světle se může zdát až jako černá.

Co si obléknout?

Módní návrháři si s olivovou barvou letošní rok skutečně vyhráli. V aktuálních módních kolekcích pro rok 2010 naleznete širokou škálu oblečení a doplňků. Do olivově zelených modelů se můžou oblékat nejen ženy, ale také muži a děti.
Zajisté si pořiďte trendy olivové svršky, legíny, boty, kabelky, ale také šperky a jiné doplňky, které vás rozjasní a oživí.
Olivová barva sluší snad opravdu všem. Je to barva, která opticky zeštíhluje, takže se skvěle hodí jako součást těsného oblečení. Ať už zvolíte zelenkavou sukni, skinny jeany nebo zelený kabátek, vždy budete vypadat trendy a IN. Jděte se podívat do vašeho oblíbeného butiku, uvidíte, že na zelenou barvu nejednou „narazíte“.

Článek Olivová barva – top barva letošního roku byl publikován 24. ledna 2010 v 07.00 v rubrice Nákupy. Autorem článku je Mgr. Eva Gomelská. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...