Jaru a létu 2010 vévodí tyrkysová barva

Tagy:  trendy barvy, jaro 2010, léto 2010

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Levandulová barva – hit letošního léta
  2. Olivová barva – top barva letošního roku
  3. Jaru a létu 2010 vévodí tyrkysová barva
  4. Broskvová barva letos nesmí chybět
  5. Barvou roku 2018 je ultra violet
Jaru a létu 2010 vévodí tyrkysová barva

Každé období má svoji oblíbenou barvu. Toto na jaře a také v létě to bude tyrkysová barva a nejen ona. Nemusíte hned měnit celý šatník nebo dokupovat všechny uvedené barvy, ne všechny by zrovna vašemu typu mohla slušet. Důležité je, abyste se v té barvě cítila sama sebou.

Janí a letní paleta barevJaní a letní paleta barev

Paleta barev pro uvedenou sezónu obsahuje jak jasné a zářivé barvy, tak i několik neutrálních odstínů. Pořídíte-li si oděv v neutrální barvě, můžete jej později podle nálady oživit vybraným kouskem jasnějšího odstínu.

Tyrkysová

Základní paletu tvoří deset barev. Jak již bylo výše uvedeno, barvou roku 2010 je tyrkysová. Hlavně v kombinaci s modrou barvou Amapro Blue Vám umožní uniknout do krajiny snů. Amparo Blue je takovou variantou námořnické modré, ale protože se jedná o odstín teplejší a jasnější, můžete jím vyjádřit svůj energický přístup k životu.

TyrkysováTyrkysová

Fialová

Fialová vlna bude pokračovat i tento rok. Barva Violet vnáší do palety určené pro teplejší dny nádech romantiky. Budete v ní mystická, tajemná a něžná jako víla.

FialováFialová

Žlutá

Ve žluté barvě nazvané Aurora navazující na úspěch Mimózy – barvy roku 2009 – se odráží záblesky prvních paprsků vycházejícího slunce.

ŽlutáŽlutá

Korálová

Další z energizujících barev této palety představuje teplá oranžová barva Fusion Coral.

KorálováKorálová

Tomatová

Ta nás zavede přímo ke klasické červené, která je v této sezóně zastoupena odstínem Tomato Purée. Jste-li stoupencem retro vzhledu, určitě ji zkuste nakombinovat s tyrkysem.

TomatováTomatová

Růžové šampaňské

Paleta pro jaro a léto je mistrovsky vyvážena čtyřmi neutrálními odstíny, které vytváří důstojné pozadí pro jasné barvy této sezóny. Dopřejte si pocit jemného bublinkového luxusu s barvou Pink Champagne. V kombinaci s odstíny Tomato Purée a Amparo Blue získáte osvěžující variantu ke klasické trikolóře bílá – červená – modrá.

Růžové šampaňskéRůžové šampaňské

Teplý béžový odstín

Teplý béžový odstín Tuscany usměrňuje a zklidňuje dynamiku barevných akcentů, jakými jsou například barvy Fusion Coral a Violet.

TuscanyTuscany

Zelenkavá šedá

Dried Herb neboli usušené bylinky je skvělý zelenkavý základ, který jde velmi dobře nakombinovat s ostatními barvami.

Dried HerbsDried Herbs

Šedá

Chladivý Eucalyptus je zástupcem praktických šedých odstínů a dá skvěle vyniknout doplňkům v některé z výrazných barev.

EucalyptusEucalyptus

Tím jsme pokryli celou základní paletu pro jaro a léto. Obsahuje teplé, studené i neutrální odstíny, které se dají poměrně dobře kombinovat. Smůlu máte pouze v případě, že jste příznivcem tmavších odstínů či černé. Pokud je to Váš případ nebo Vás žádná s přestavených barev nezaujala, vězte, že trendy jsou tu od toho, aby nás inspirovaly a není nutné se jich držet za každou cenu.

Článek Jaru a létu 2010 vévodí tyrkysová barva byl publikován 1. května 2010 v 15.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...