Kašmírový skvost - rady pro správný výběr kašmírového svetru

Tagy:  Kašmírový svetr, Donna Karan, Jil Sander, Michael Kors,

Sponzorované odkazy:

Články v sérii

  1. Kara – kabelky, doplňky, obuv a kašmír – to je Kara
  2. Svetry a pulovry
  3. Kašmírový skvost - rady pro správný výběr kašmírového svetru
  4. Luxusní svetry, to je přepych, který si musíte dopřát
  5. Kašmírový svetr je symbolem noblesy
Kašmírový skvost - rady pro správný výběr kašmírového svetru

Při slovu kašmír si před očima okamžitě představím hebounké svetry, mazlivé šály a ty nejměkčí přehozy. Vlákna nepochází z ovce, ale z huňaté kozy. Důležité je i to, že se získávají z hebké posady, která roste pod vrchní srstí, pod hrubým dlouhým vlasem, jež chrání kozu před chladem jako péřová bunda.

Kombinace 1Kombinace 1 Kombinace 2Kombinace 2

Kašmír je považován za jeden z nejlepších ze všech přírodních vláken, takže nejlepší svetr je kašmírový. Proto kašmírový svetr může být velmi drahý. Je tedy důležité vybrat si kašmír té nejlepší kvality. Zde je návod, jak vybrat kašmírový svetr dámský.

Proč je kašmír tak druhý

Kašmír se získává z kašmírských a pro výrobu jednoho svetr je třeba třech až osmi koz, je to v závislosti na velikosti a stylu svetru. Samozřejmě jde také o časově náročný proces.

BamfordBamford

Ujistěte se, že je váš svetr z čistého kašmíru

Na etiketě je uvedeno 100% kašmír, za takový svetr zaplatíte opravdu hodně peněz. Ověřte si pravost tím, že vezmete svetr do ruky a jemně ho mněte – měl by být velmi jemný na dotek. Cena se může snížit pokud na etiketě najdete kašmír ve směsi s jinými materiály.

Catharine MalandrinoCatharine Malandrino

Zkontrolujte kvalitu

Uchopte svetr po obou stranách a lehce tahejte do stran v opačných směrech. Když povolíte, měl by se svetr vrátit do původního tvaru, toto je známka dobré kvality.

HalstonHalston

Preferujte dvouvrstvou přízi

Svetr z dvouvrstvá příze je silnější a trvanlivější než z jednovrstvé příze. Pravdou je, že svetr z jednovrstvé příze bude levnější, protože je méně nákladný, je lehčí a vyžaduje méně výrobního času, ten z dvouvrstvé příze je lepší.

SplendidSplendid

Kratší vlákna nežmolkují

Vyberte si kašmírovou vlnu s delšími vlákny, zabráníte nadměrnému žmolkovatění a ničení vzhledu vašeho svetru.

Michael KorsMichael Kors

Barvy mají vliv na kvalitu kašmíru

Barviva snižují kvalitu kašmíru. Svetry tmavších barev vyžadují více barviva k dosažení požadovaného odstínu, to znamená, že nebudou tak měkké jako svetry světlejších barev.

Jil SanderJil Sander

Porozhlédněte se po tom pravém

Můžete se setkat s rozdíly v cenách. Ty, které nesou jméno designéra, jsou obvykle dražší. Teď se zeptejte sama sebe, je pro vás značka důležitá. Kašmírový svetr je drahý sám o sobě a z toho budete muset zaplatit velkou část ještě za logo návrháře. Ale chápu, jde o prestiž.

Donna Karan 1Donna Karan 1 Donna Karan 2Donna Karan 2 Donna Karan 3Donna Karan 3

Zdroj: www.net-a-porter.com, www.polyvore.com

Článek Kašmírový skvost - rady pro správný výběr kašmírového svetru byl publikován 9. listopadu 2010 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (1).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...