Patchwork móda je hravá a zábavná

Tagy:  patchwork moda

Sponzorované odkazy:

Patchwork móda je hravá a zábavná

Patchwork (patch – záplata, work – práce) je anglická textilní technika stará více než 300 let. Jedná se o sešívání malých kousků látek, různých barev a vzorů tak, že spolu vytvářejí rozmanité geometrické vzory – mozaiku. Pokud výsledný patchwork ještě prošijete drobnými ozdobnými stehy, vznikne quilt.

Patchwork vynalezly chytré hospodyňky, chtěly zhodnotit zbytky látek a také jim bylo líto vyhodit obnošené šaty. Použitelné kousky látek sešily a vytvořily novou pokrývku, přehoz nebo zajímavé trendy šaty.

Miu MiuMiu Miu Kabelky Miu MiuKabelky Miu Miu

V současné době nezískal patchwork své uplatnění jen v interiérech na pokrývky, polštáře a jiné dekorativní výrobky, ale používá se i pro oděvy, boty, kabelky a jiné doplňky. Poslední dobou se tato technika stala velmi populární mezi známými návrháři.

Kouzelný patchworkKouzelný patchwork Patchwork v zimní móděPatchwork v zimní módě

Experimentujte

Jste kreativní a ráda experimentujete? Potom vás patchwork móda určitě osloví. Po přečtení článku se možná natolik inspirujete, že vytáhnete šicí stroj, staré šaty a sama si jeden originální model ušijete. Představte si, že jste návrhářka, nakreslete si, jak by váš vysněný model vypadat a podle toho pak stříhejte a sešívejte váš vlastní model.

Pro ty z vás, které dávají přednost butikům a luxusním světovým značkám, mám přehlídku překrásných patchwork šatů nebo dokonalých patchwork kabelek.

Anna Sui – jednoduché šaty, které se dají použít na vrstveníAnna Sui – jednoduché šaty, které se dají použít na vrstvení Anna Sui – šaty s dlouhým rukávemAnna Sui – šaty s dlouhým rukávem Marc JacobsMarc Jacobs MissoniMissoni ChloéChloé Oscar de la RentaOscar de la Renta PreenPreen SophieSophie Emilio PucciEmilio Pucci

Jak nosit patchwork džíny

Džíny Edun a ChloéDžíny Edun a Chloé

Patchwork džíny kombinujte s koženou nebo semišovou bundou

Zapojte fantazii a navrstvěte na sebe trička různých barev

Oblečte si jednoduše bílé tričko a k tomu dlouhý zajímavý náhrdelník

Patchwork džíny jsou dost zajímavé, proto k nim bude stačit třeba jen jednoduchý blejzr. Za každou cenu se nesnažte o krkolomné kombinace.

Proč si pořídit alespoň jeden patchwork model

Je to ten nejjednodušší způsob, jak začlenit odvážný trend do vašeho šatníku. Jestliže si netroufáte na nepřehlédnutelné šaty, můžete zkusit třeba zajímavý klobouk, boty nebo kabelku. Výhodou takového doplňku je složení z několika barev, a tak se dá jednoduše kombinovat.

Patchwork klobouk, legíny a botyPatchwork klobouk, legíny a boty

Móda je tak zábavná a velkorysá, tak proč si nepořídit patchwork sukni, kterou můžete kombinovat s jednobarevným topem a boty na podpatku.

Opravdovou módní lahůdkou může být patchwork kabátek od Lanvin nebo Cavalliho.

Kabát Lanvin a Roberto CavalliKabát Lanvin a Roberto Cavalli Kabátek Adam Jones a LanvinKabátek Adam Jones a Lanvin

Návrháři své fantazii meze opravdu nekladli a výsledkem jsou dokonale propracované modely plné lásky k módě.

Zdroj: www.polyvore.com, www.fegore.com

Článek Patchwork móda je hravá a zábavná byl publikován 11. ledna 2011 v 00.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Jana Arnoštová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...