Chystáte se na pohovor?

Sponzorované odkazy:

Chystáte se na pohovor?

Pandemie spoustu z nás připravila o práci. A shánění nového místa v této zvláštní době není nic jednoduchého. Pracovní pohovor má prověřit naše verbální schopnosti, ale personalisté také hodnotí vaše celkové vystupování. Budou tedy pečlivě sledovat, jak hovoříte, ale i to, co máte na sobě. Díky správnému oblečení si naženete plus body. Jak na to? Při oblékání na pohovor je třeba mít na paměti několik věcí. Mohou se vám zdát triviální, ale lepší věnovat pozornost detailům, než přijít o práci snů.

Jak zapůsobit na pohovoru?Jak zapůsobit na pohovoru?

Zapomeňte na nehtové kreace

Nehty sice nejsou oblečení, ale i na nich záleží. Na pohovor si odpusťte razítka, kamínky, třpytky a malůvky. Nezapomeňte své nehty udržovat upravené a čisté, a pokud chcete umělé nehty, použijte neutrální odstíny béžové, bílé a nude. S délkou nehtů to nepřehánějte, málokdo si vybere zaměstnankyni, která díky svým nehtům nedokáže ani odemknout dveře.

Řekněte ne zmačkanému oblečení

Nikdo nemiluje žehlení. Navíc všichni víme, jak obtížné je žehlení formálních oděvů – košile a blůzky jsou, co se týče žehlení, snad nejobtížnějšími kousky. Dokonale hladké a padnoucí oblečení vám však dodá další body při pohovoru, zaměstnavatelé uvidí, že jste pořádní a zaměřeni na detail. Když na pohovor nakráčíte v košili, která vypadá, jak kdyby ji někdo ráno sežvýkal, dáte budoucímu zaměstnavateli zprávu, že vám na novém místě až tak nezáleží.

Přizpůsobte se prostředíPřizpůsobte se prostředí

Módní kousky nechte doma

Jistě, je skvělé, že se zajímáte o módní trendy. Ale jsou typy oblečení, které se na pohovory nehodí – křiklavě rudé minišaty, leopardí vzory, kožené minisukně apod. Pokud si nejste jisti, jak se na pohovor do dané firmy obléci, zjistěte si, v čem chodí oblečeni stávající zaměstnanci. Vždy je lepší být o level více formální, než přijít na pohovor v něčem opraném a ušmudlaném. Vyvarujte se velkých výstřihů, prstenům a přehnané bižuterii. Máte-li na předloktí tetování, volte dlouhý rukáv – stále jsou zde firmy, kterým tetování zaměstnanců není po chuti.

Příliš make-upu vám nepomůže

Make-up je další věc, která dělá dojem. Důrazně doporučujeme udržovat make-up na minimu. Příliš mnoho make-upu vydává špatnou zprávu, že se snažíte dostat dopředu využitím svého vzhledu. Volte decentní líčení, lesk na rty, řasenku, tužku na obočí, popřípadě tvářenku.

Propocené oblečení nepůsobí dobřePropocené oblečení nepůsobí dobře

Zabraňte pocení

Pocení je známkou stresu, a pokud dáte budoucímu zaměstnavateli najevo, že i obyčejný pohovor je pro vás stresující záležitost, nebude vás v týmu chtít. Při cestě na pohovor si nechte otevřené sako, abyste nepřišli zpocení, využijte pomoci** antiperspirantu, popřípadě vložek do podpaží. Do kapsy si dejte suché papírové kapesníky, abyste budoucímu zaměstnavateli **nepodávali zpocenou ruku.

Nenoste na pohovor deštník, ani pokrývku hlavy, nebude vás stresovat přemýšlení o tom, kam s nimi v zasedací místnosti. Pokud se pohovor bude odehrávat v restauraci, nikdy před svým potenciálním zaměstnavatelem nepijte alkohol.

Článek Chystáte se na pohovor? byl publikován 5. dubna 2021 v 09.00 v rubrice Dámská móda a Pánská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...