Nechcete mít na cestách pomačkané oblečení? Víme, jak si zabalit, aby nebylo zmačkané.

Sponzorované odkazy:

Nechcete mít na cestách pomačkané oblečení? Víme, jak si zabalit, aby nebylo zmačkané.

Po roce a půl plném zákazů, příkazů, karantén a omezení cestování se konečně trochu povolilo cestování, i když s přísnými podmínkami návratu. Stojíte před skříní a přemýšlíte, co si sebou máte zabalit, abyste na dovolené dělala parádu? A určitě nechcete tahat na dovolenou žehličku, či napařovací cestovní miniverzi. A po dovolené trávit hodiny žehlením rozmačkaných věcí z kufru, že?

Oblečení na cestyOblečení na cesty

Proto vám přinášíme pár tipů na to, jak si do kufru zabalit oblečení tak, aby nebylo po vybalení zmačkané a pokrčené.

Pečlivě vyberte, co si zabalíte

Strategické balení začne už u vaší otevřené skříně. Zapomeňte na košile a materiály, které se hodně mačkají, jako je například satén, viskóza a len. Raději sáhněte po syntetických kouscích, které se téměř nemačkají.

Zabalte si pouze potřebné oblečeníZabalte si pouze potřebné oblečení

Ať oblečení dýchá

Tato rada se bude hůře plnit, pokud cestujete na dovolenou letadlem a máte omezený prostor v zavazadle. Ale vězte, že pokud bude mít vaše oblečení dostatek prostoru, nebude tolik zmačkané, jako kdybyste do vašeho zavazadla natlačili oblečení z celé skříně. Čím více oblečení dáte do kufru, tím více bude zmačkané.

Každý má svůj systémKaždý má svůj systém

Použijte správnou techniku balení

Někteří nedají dopustit na způsob balení kolem pevného materiálu. Jak na to? Vezmete kus pevného materiálu, například deštník, či něco tvarově stálé a oblečení kolem něj rovnoměrně omotáte. Jiní zase do zavazadla dávají pečlivé komínky, ale to moc nedoporučuji – zabírá to hodně místa. Osobně preferuji zarolovat jednotlivé kousky oblečení zvlášť. Velmi mačkavé věci roluji mezi dva ručníky, nebo svetry, které se samy o sobě nezmačkají a mačkavému kousku oblečení poskytnou ochranu. I známá expertka na využití každého místečka – Marie Kondo, má svůj systém balení. Kousky oblečení skládá tak, aby samy o sobě stály, když je narovnáte do kufru, zaberou méně místa a jako bonus, nebudou zmačkané. Na YouTube najdete návod, jak na to.

Uložte drobnosti do botUložte drobnosti do bot

Boty jako úložné prostory?

Boty zabírají v zavazadle spousta místa, proč jejich vnitřek nevyužít na uložení drobností, které se příliš nemačkají. Tento systém balení ušetří spoustu místa. Jak postupovat?** Do bot narolujte ponožky, spodní prádlo, módní doplňky**, jako jsou šperky, hodinky, či opasky. Do bot můžete schovat i fotoaparát, který bude navíc chráněn před zbytečnými otřesy. Oděvy, které zabírají spoustu místa, si oblečte na sebe, třeba kabát, či bundičku si počas cesty lehce odložíte, nezabere vám místo v kufru a vy budete připraveni na nepříznivé počasí na dovolené. Ušetřené místo pomůže ostatním věcem v zavazadle mít více místa.

Foto: Pixabay.com, Pinterest.com

Článek Nechcete mít na cestách pomačkané oblečení? Víme, jak si zabalit, aby nebylo zmačkané. byl publikován 4. srpna 2021 v 09.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...