Oblečení pro chlapce do tanečních

Sponzorované odkazy:

Oblečení pro chlapce do tanečních

Pokračujeme v minisérii článků o tanečních. Dnes se zaměříme na to, jaké oblečení vybrat pro chlapce, který se chystá do tanečních.

VestaVesta

https://www.zalando-lounge.cz/…ZO12XC08-C00

Všichni to známe – puberťák koulející očima a znuděný výraz, když si má v obchodě něco vyzkoušet. Proto je důležité si rozmyslet, co budete potřebovat koupit dříve, než se vydáte do obchodního domu.

Modrý oblekModrý oblek

https://www.zalando-lounge.cz/…ZO0U2FBD-K00

Dress code

Obecně mají jednotlivé společenské tance svůj dress code. V tanečních se však druhy tanců střídají. Je to tak jiná situace, než kdyby byl jeden večer vysloveně věnován tangu, či walzu.

Klasické společenské tance: valčík, tango, quickstep a foxtrot si žádají oblečení ve stylu „white tie“. V klasických tanečních nemusí váš syn nutně mít vysloveně frak, ale určitě by měl do výbavy mít černý oblek, černý motýlek (či kravatu), bílou košili a černé boty.

Košil bude potřebovat více, aby je mohl střídat a nechodil celé taneční pouze v jednom oblečení, ale na prodloužené a závěrečný věneček by oblečení mělo být slavnostnější. Pravidlo pro košile – klasický střih s límečkem a manžetami. Vyvarujte se příliš křiklavých vzorů, přijatelná je textura, či pouze z blízka viditelný vzorek. Chlapci v tomto věku obvykle žadoní, aby si mohli vzít košili s krátkým rukávem, protože pod sakem „to stejně není vidět“. Ale nepovolte, jednou vám poděkují, že se v tanečních naučili nejen základy společenského tance, ale i zdvořilosti a tomu, jak se správně obléci na významnou společenskou událost.

Černý oblekČerný oblek https://www.zalando-lounge.cz/…ZO0U2FBC-Q00

Kalhoty

Kalhoty jsou nedílnou součástí obleku. Velké ne do tanečních jsou džíny, i kdyby nakrásně černé barvy. Kalhoty by měly mít klasický rovný střih. Neměly by být příliš dlouhé, na druhou stranu však nesmí odhalovat ani ponožky. Raději zvolte kalhoty trošku širší a pořiďte synovi pásek, protože bude potřebovat prostor, aby se mohl dostatečně hýbat. Kalhoty musí být čisté a vyžehlené.

Vestička

Vesty se občas prodávají v soupravě, kdy si pořídíte sako, kalhoty a vestu z jednoho materiálu. Určitě díky vestě vypadá každý muž elegantněji, ale vysloveně nutné to do tanečních není.

Elegantní pásekElegantní pásek

https://www.zalando-lounge.cz/…B152D04J-Q11

Motýlek a kravata

Kravata a motýlek jsou nezbytnou součástí outfitu do tanečních. Určitě pořiďte ty v černé barvě, popřípadě pak můžete během kurzů dokupovat takové, aby outfit doladily. Extrémní dress code na některé společenské události „white tie“ dovoluje pouze bílý či černý motýlek, či kravatu.

Nemusíte smutnit, že za oblečení do tanečních dáte spoustu peněz a je „jen na jedno použití“. Ale i v životě mladého chlapce je spousta společenských událostí – jako je maturita, návštěva svatby, přijímací pohovory a podobně. Takže se kvalitní a slušivé elegantní oblečení jistě bude vždy hodit.

Článek Oblečení pro chlapce do tanečních byl publikován 22. září 2021 v 09.00 v rubrice Pánská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...