Podzim hlásí návrat do ponožek, víte, jaké si vybrat?

Sponzorované odkazy:

Podzim hlásí návrat do ponožek, víte, jaké si vybrat?

S tím, jak se ochlazuje, se většina z nás ráda zachumlá do teplého oblečení a ani teplé ponožky nejsou po ránu k zahození. Přemýšleli jste někdy nad tím, jak vybrat správné ponožky? Je to hloupost, že? Ale víte, že příliš těsné, anebo malé ponožky mohou deformovat vaše prsty a působit bolesti chodidel? To už k smíchu není!

PonožkyPonožky

Jednoduché? Ne zcela!

Řekněme, že máte velikost obuvi 41. A tak si automaticky koupíte multipack ponožek, které mají označení 39 – 41 a máte po problému. Určitě ne. Takové značení ponožek je značně orientační a tyto ponožky budou lépe sedět dámám s menší hraniční velikostí, tedy těm, které mají nohu velikosti 39.

Raději si chodidlo změřte. Jak? Stejně tak, jako když si chcete objednat boty přes internet. Stoupněte si na arch papíru, nohu jednoduše obkreslete a poté na papíře změřte, jak dlouhé je vaše chodidlo. Při velikosti 41 to bude například 26,5 cm. A podle toho byste si měla koupit ponožky pro tuto velikost. Raději volte ponožky s označením 39, 40, 41 … než ty, které mají uvedeno rozpětí velikostí.

4ponožky4ponožky

https://www.zalando-lounge.cz/…ZO11FZBR-C00

Velikost ponožek je důležitá nejen pro pohodlí, ale také pro dlouhou životnost ponožek. Zatímco většina ponožek má určitou pružnost, přílišné napětí, při nesprávně zvolené velikosti, ani to, když se do ponožek zařezávají nehty, jejich životnosti neprospívá. Dokonce ani jejich sušení v sušičce na prádlo, které navíc mnohdy jejich velikost zmenšuje. Dámské ponožky bývají obecně menší než pánské, které navíc bývají i širší. Pokud máte širší nohu a máte velikost 41, klidně si ponožky raději vyberte v pánské sekci. Naopak muži s úzkými chodidly si klidně mohou pořídit dámské ponožky.

3ponožky3ponožky

https://www.zalando-lounge.cz/…ZO191T27-T00

Praní ponožek

I když jsou moderní prací prášky a pračky přizpůsobené na praní při nízkých teplotách, myslete na to, že nohy se v ponožkách potí a neměly byste je prát v podstatě ve studené vodě. Jen urychlíte množení bakterií a ponožka v podstatě vypraná nebude. Obejít se to dá tak, že k pracímu prášku přidáte desinfekční prací prostředek.

Článek Podzim hlásí návrat do ponožek, víte, jaké si vybrat? byl publikován 27. října 2021 v 09.00 v rubrice Doplňky. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...