Chystáte se na dovolenou na horách? Víte, co vám nesmí chybět v kufru?

Sponzorované odkazy:

Chystáte se na dovolenou na horách? Víte, co vám nesmí chybět v kufru?

Zimní dovolená na horách nám pomůže načerpat spoustu energie, odpočineme si od každodenních povinností, uklidníme nervy po stresovém předvánočním období. Ať se již chystáte do pětihvězdičkového resortu, či ke známým do zasněžené chaloupky, oblečení, které dáte do kufru je velice důležité.

Nikdo nechce trávit první dny nového roku s teplotou a nachlazením v posteli, na horách je chladněji, než ve městech, nepodceňujte tedy důležitost kvalitního a funkčního oblečení, i když většinou nebývá tak líbivé. Promyslete aktivity, kterým se budete na horách věnovat, pokud přidáte i lyžování, bez kvalitní lyžařské bundy a kalhot se prostě neobejdete. Budete-li spíše sáňkovat, stavět sněhuláky, navštívíte bar na sjezdovce a párkrát se projdete, zvládnete to i s méně drahým oblečením.

Každopádně zásadní budou zateplené, nepromokavé boty, určené i do velice chladných podmínek. Tepelný komfort chodidel je zásadní, pokud nechcete mít problém s ledvinami, či zánět močového měchýře.

Svrchní oděvy by měly být větruodolné, voděodolné, avšak měly by být prodyšné, abyste se příliš nepotili. Výhodou je i zátěr zipu, díky kterému se vám pod bundu nedostane sníh.

Nezapomínejte ani na kvalitní zimní doplňky, šálu, rukavice, čepici, děti ocení spíše nákrčník, který se jim nebude rozmotávat jako šála, v případě větru nákrčník může sloužit i jako ochrana dýchacích cest. Spodní vrstvy oceníte z řad funkčního oblečení, které dokáže odvádět pot od těla a udrží vás v teple. Než abyste mrzli, zvolte klidně celou soupravu, nejen funkční triko, ale i spodní kalhoty, kterým se dříve hanlivě říkalo podvlíkačky. Chcete-li venku vydržet dlouho, určitě investujte i do spodního oblečení. Nemusíte kupovat nejdražší značky, funkční oblečení seženete i ve Sportisimu, nebo třeba i v Lidlu.

Ponožky by měly být rychleschnoucí, nejlépe s obsahem stříbrných vláken, dostatečně vysoké, aby vás netlačila vysoká obuv, ani lyžařské boty.

Myslete i na oblečení pro volný „indoorový“ čas, tedy nějaké pěkné oblečení na obědy a večeře, případně svetry a kalhoty pro odpočinek na pokoji.

Než vyrazíte na hory, stavte se v drogerii pro krém a pomádu na rty s vysokým ochranným UV faktorem, abyste se na horách nespálili.

Tak krásnou zimní dovolenou a v novém roce hodně cestovatelských zážitků!

Článek Chystáte se na dovolenou na horách? Víte, co vám nesmí chybět v kufru? byl publikován 26. prosince 2022 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...