Dovolenou na horách si užijete pouze díky kvalitnímu oblečení!

Sponzorované odkazy:

Dovolenou na horách si užijete pouze díky kvalitnímu oblečení!

Rozhodli jste se s rodinou, že vyrazíte na dovolenou na hory? I když se zvýšily ceny, předjarní dovolená na horách je mezi lidmi velice oblíbená. Už jen proto, že si užijete horské sluníčko, nabijete baterky a na chvíli odjedete od každodenních stresů v zaměstnání.

Abyste si dovolenou na horách užili a nevrátili se z hor s nachlazením, musíte zvolit odpovídající oblečení, které udrží vaše tělo v teple. Od ponožek až po čepici jsou důležité především materiály. Vítr, chlad, vlhko – to vše na vás na horách působí dvojnásob. Proto se výrobci předhání ve výrobě textilií, které odolávají i extrémním mrazům a vlhku.

Investice do zdraví

Takové oblečení je sice také extrémně drahé, ale tato investice se vyplatí hned z několika důvodů. Jednak vám toto oblečení vydrží roky, protože jej nosíte jen občas, navíc je kvalitně zpracované, takže se nestává, že se vám u takové kvalitní zimní lyžařské bundy rozjede zip už při třetím zapnutí. Navíc je takové oblečení i investicí do vašeho zdraví.

Vrstvení je k nezaplacení

Až se vydáte na hory, myslete na to, že v teple vás nejsnadněji udrží více vrstev oblečení. Nejblíže k tělu by měla být základní prodyšná vrstva, která umí odvádět pot od těla. Následuje střední vrstva oblečení, že hřejivého materiálu, který vás udrží v teple. Nakonec je nutno obléci vrstvu, jež chrání před působením živlů (vlhkost, mráz, vítr).

Přírodní nebo syntetické materiály?

Je jen na vás, zda za základní vrstvu zvolíte lety praxe ověřenou merino vlnu, či dáte přednost oblečení vyrobenému ze syntetických materiálů. Střední vrstvy se nejčastěji prodávají z fleecového materiálu. Vnější vrstvy oblečení bývají velice často opatřeny nepromokavou úpravou, stejně jako u obuvi je nejoblíbenější tak goretexová.

Styl je také důležitý

U oblečení na hory je samozřejmě nejdůležitější funkčnost a „hřejivost“, ale i na svahu můžete vypadat dobře. Slaďte proto lyžařské vybavení s oblečením, abyste byla při lyžování, či na snowboardu nepřehlédnutelná.

Foto:

Pixabay.com

https://cz.pinterest.com/…12369995979/

https://cz.pinterest.com/…05453617474/

https://cz.pinterest.com/…12727078550/

https://cz.pinterest.com/…18739045791/

Článek Dovolenou na horách si užijete pouze díky kvalitnímu oblečení! byl publikován 4. ledna 2023 v 07.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...