Co si obléknout na letní svatbu?

Sponzorované odkazy:

Co si obléknout na letní svatbu?

Tradice říká, že by se svatby neměly konat v květnu. Možná proto je jich tolik v období od června do září. Mnohdy tak celé léto neděláme nic jiného, než to, že přemýšlíme, co si oblékneme na další svatbu u našich známých. Zejména pak, pokud máme společné známé a nechceme se na všech svatbách ukazovat ve stejném outfitu.

Svatba je především o oslavě lásky snoubenců, měly bychom se držet některých pravidel. Třeba toho, že bílá patří nevěstě, a i kdyby se nevěsta vdávala v barevných šatech, je nepřípustné jít na cizí svatbu celá v bílém. Také si nepořizujte nějaké nákladné šaty, které byste vynesla na Ples v opeře – v případě, že nevěsta zvolí jednoduché šaty, mohla byste jí volbou honosné róby zastínit. Tento velký den by měli být středem pozornosti snoubenci – a proto se oblékněte elegantně, vkusně, avšak ne příliš okázale.

Dodržujte dress code

Začněte tím, že důkladně prozkoumáte svatební pozvánku, zda neobsahuje pokyny pro oblékání. Mezi běžné letní svatební šaty patří neformální, poloformální nebo formální. Při výběru oblečení mějte na paměti místo, denní dobu a preference páru. Dress code dodržujte. V mnohém vám to usnadní výběr outfitu.

Preferujte prodyšné látky

Lehké a prodyšné látky jako len, bavlna a šifon jsou perfektní volbou pro letní svatbu. Udrží vás v pohodě a pohodlí a přitom budou vypadat elegantně. Vyhněte se těžkým materiálům, jako je samet nebo satén, jinak vám bude během letní svatby horko a vůbec si tento významný den neužijete.

Barvy a potisky

Léto je ideální čas na experimentování se zářivými barvami a poutavými potisky. Květinové vzory, akvarelové vzory a pastelové odstíny jsou trendy, jen to nepřehánějte s příliš křiklavými kreacemi, myslete na to, že bude probíhat svatební focení, tak ať na fotkách nepůsobíte směšně.

Oblečete se i dle místa konání

Místo konání svatby hraje významnou roli při určování vhodného oblečení. Na svatbu na pláži se rozhodněte pro vzdušné maxi šaty, lehký oblek nebo dokonce elegantní sandály. Na druhou stranu svatba na zahradě nebo na vinici může vyžadovat elegantní letní šaty nebo lněný oblek na míru. Na svatbu v kostele se nehodí příliš odhalující oblečení.

Volte volné oblečení

Myslete na to, že budete hodně sedět, také tančit, velké ne by měly mít šaty, ve kterých se nemůžete ani nadechnout, natož tančit či se najíst.

Doplňky

Doplňky by měly být vkusné, jednoduché, příliš křiklavou bižuterii nechte doma – nechcete-li působit jako od kolotočů. Méně je v tomto případě stoprocentně více.

Článek Co si obléknout na letní svatbu? byl publikován 10. června 2024 v 06.00 v rubrice Dámská móda. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...